Lipsa de timp

Scris de Alexandru Ababei miercuri, 29 februarie 2012
În ultimul timp nu mai am timp de nimic, doar școală. După cum ați observat, nu mai postez de 2-3 ori pe zi cum făceam înainte, ci abia postez odată. De ce? Pentru că nu mai am timp de nimic, școala îmi ocupă foarte mult timp, și în perioada asta ne bombardează cu teste, parcă nu mai este timp de note, dar asta nu prea este problema noastră.

Astăzi am 3 teste grele: la spaniolă (da, fac spaniolă, am schimbat franceza cu această limbă minunată), la matematică (asta doare) și la fizică (nimic de comentat). Problema cea mai mare este că nu prea mă mulțumesc cu note sub 7 și trebuie să învăț, pentru că la liceu (sunt în a 9-a) nu e ca în generală, unde profesorii te mai scuzau, îți mai puneau o notă din burtă și etc.

De luni cred că o să-mi fac un program astfel încât să-mi fac timp pentru toate. Sunt nevoit să închei (tot timpul...), mulțumesc că ați citit acest articol, mulțumesc pentru înțelegere .

Înainte să public vă rog și eu ceva: Sheruiti acest articol pe facebook, pe twitter sau pe unde puteți voi, mulțumesc anticipat.

 Aștept părerile voastre despre acest articol în secțiunea de comentarii ! O zi faină !!
CITEȘTE TOT

WC-ul de aur

Scris de Alexandru Ababei marți, 28 februarie 2012
 Salut, dragi internauți, astăzi o să discutăm despre un subiect amuzant dar și prostesc în același timp. Vă puteți închipui că cineva a construit o toaletă din aur? Se poate, în anul 2001, un bijutier din Hong-Kong s-a gândit să contruiasca un WC din aur, acest bijutier poartă numele de Lam Sai-Wing. Această toaletă este evaluată undeva la 3,5 milioane de dolari. Când am citit articolul chiar am rămas uimit. Va dați seamă că se pot face multe glume pe seama asta. 
  
  
 Acum stau și mă gândesc, ori că e de aur, ori că e din alt material, nu faci același lucru într-o toaletă? 
CITEȘTE TOT

Cel mai scund om din lume

Scris de Alexandru Ababei luni, 27 februarie 2012
Salut dragi internauți. V-ați gândit vreodată cum e să fii scund? (și când spun scund, mă refer sub 1 metru). O prietenă mi-a spus că a văzut la televizor un astfel de reportaj și m-am gândit să mă interesez și să vă prezint și vouă, cititorii mei, câteva informații despre cel mai scund om din lume.

Chandra Bahadur Dangi este "fericitul" care a fost premiat cu premiul de "cel mai scund om din lume". Nepalezul are 72 de ani și măsoară doar 54,6 centimentri.  Omologarea bătrânului cu acest titlu a fost făcută chiar ieri, 26 februarie 2012 în Kathmandu, Nepal.

Cu această înălțime, Dangi l-a detronat pe filipinezul Junrey Balawing care măsoară 60 de centimetri.

Subiect propus de Maria ! Mersi Maria !
CITEȘTE TOT

Citim, rezumăm și-ți recomandăm, ediția 3: Rezumat Adam si Eva (Tudor Arghezi)

Scris de Alexandru Ababei duminică, 26 februarie 2012
Salut dragi cititori, astăzi o să vă prezint al treilea rezumat din cadrul emisiunii "Citim, rezumăm și-ți recomandăm" susținută de blogul Web XutZu. Astăzi o să vă prezint rezumatul poeziei "Adam și Eva" de cunoscutul poet român Tudor Arghezi, sper să fie un rezumat care o să vă ajute ! 
 Adam și Eva 
 -rezumat- 
  
         În prima strofă motivul creării primul om l-a reprezentat singurătatea. Cuvântul "copii" exprimă faptul că omul are ceva din suflarea divină semnificativă fiind în acest sens și metafora "altoi de stea". Ideea perfecțiunii omului apare inițial și în viziunea argheziană semnificativă fiind în acest sens enumeratia legată de materialul din care urma să fie făcut omul "dun borangic, argint sau promoroaca" urmând ca ei să fie "frumoși, cinstiți, nevinovați". 
         În cea de-a doua strofă epitetele "somnoros, trândav și nărăvaș" exprima defectele ale primului om. Materialul "praf și nițeluș scuipat" întărește ideea efemerității omului pe acest pământ. Poetul nu respectă ordinea întâlnită la autorul biblic cu privire la creația universului și a omului. La el, pe primul loc este omul creat din contrarii, apoi universul " făcuse și luminile din cer". 
        Crearea Evei din coasta lui Adam și apartenența ei la aceeași specie este subliniată în versurile "când ai o soră și-un tovarăș...". Prin aceste versuri relația de armonie este privită ca o relație frate-soră și ca o modalitate de întrajutorare. Versurile finale "anunță" căderea primilor oameni și pedeapsa acestora. Cuvântul "mici" sugerează imaturitatea spirituală a celor doi, iar expresia "se julea și nasul prin urzici: redă consecința și căderea lor. 
         Poezia "Adam și Eva" se încadrează în modernism prin numărul inegal de versuri al strofelor și printr-o viziune diferită asupra creației la poetul Tudor Arghezi
CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 3: Cum să deschid mai multe id-uri fără programul multi-mess?

Scris de Alexandru Ababei sâmbătă, 25 februarie 2012
 Salut, dragi cititori, astăzi o să vă prezint un nou tutorial făcut de mine pentru voi în cadrul emisiunii pe care blogul nostru o hosteaza: "Cunoaște-ți calculatorul" ! După cum mulți dintre voi știți, astăzi se desfășoară ediția a 3-a din emisiunea precizată mai devreme. În această nouă emisiune vă voi prezenta cum să deschideți mai multe id-uri de messenger fără programul multi-mess.  Dacă va place puteți să" împărțiți" blogul nostru pe toate site-urile de socializare sau la prieteni în semn de mulțumire. Sper să vă placă tutorialul și să vă fie de ajutor !
 
CITEȘTE TOT

Ce face saracia din om

Scris de Alexandru Ababei vineri, 24 februarie 2012Uitați ce poate face sărăcia dintr-un om. Oamenii ăștia ori sunt masochiști ori sunt disperați după banii puși în concurs.
Mulțumesc Daniel pentru videoclip.
Sursă video: Vplay.ro

 Tu ce părere ai despre acești oameni? 
CITEȘTE TOT

Socializare

Scris de Alexandru Ababei
M-am gândit mai bine la pagina de facebook a blogului și am ajuns la ideea că ar fi mult mai bine, și pentru voi, dar și pentru mine să socializez mai mult cu ajutorul ei, nu doar să pun link-urile postărilor de pe blog. De acum înainte pe pagina de facebook Web XutZu o să puteți citi bancuri, impresii sau puteți vizualiza niște poze amuzante pe care eu le voi publica pe pagină. În acest mod legătură dintre autor și cititor va fi mult mai strânsă. Sper că vă surâde ideea și că veți fi mult mai activi pe pagina de facebook a blogului. Mulțumesc mult pentru că  ați alocat un scurt timp și pentru acest articol. O zi făină!
CITEȘTE TOT

Talente

Scris de Stefan Cezar joi, 23 februarie 2012
 Salut internet. Îmi cer scuze fiindcă nu am mai postat  dar în timpul școlii trebuie să învăț și nu mă risc ca și colegul meu Xutzu! Astăzi aș dori să discut cu voi despre talent! Cu toții avem talente și dacă nu le găsim acum mai târziu sigur ne vor poseda însă acum vreau să mă axez doar pe oamenii care participă la  concursuri gen Românii au talent. Mă, mie sincer îmi place emisiunea și este o bună șansă pentru cel care participă să fie descoperit și să primească bani pentru talentul său însă la noi se promovează numai talente precum :cântatul, dansatul etc. Adică cele mai importante, dar talente precum: 


 N-ai vedea niciodată în finală ! 

Cum ți se par videoclipurile? 
CITEȘTE TOT

Ciocu' mic

Scris de Alexandru Ababei luni, 20 februarie 2012
De ceva timp văd niște tipi, care se cred bloggeri și nu fac altceva decât să critice pe unu aflat la început de drum. Acum a venit și rândul meu să întru în gura lor și sunt criticat că am mai multe bloguri și că mi le promovez între ele, e ceva rău în asta? (am dat doar un mass, și domnul "Caragiale 2" s-a apucat să scrie el pe blog despre asta). Până la urmă e blogul lui, scrie ce vrea pe el, dar totuși, îți faci blog ca să critici pe alți? ciudat.

Pe lângă faptul că nu ar trebui să-l intereseze ce fac eu cu blogurile mele, face și el același lucru cu proiectele lui din online, are și domnu' "Caragiale 2" câteva bloguri, care au link între ele, dar eu nu m-am apucat să scriu despre asta, ca el.

Interesant e că tot timpul el se crede superior, iar el "este un blogger adevărat" nu ca ceilalți care "trebuie să mai citim".
Nu o să îi dau numele sau să pun vreun link pentru că nu merită.
Nu sunt singurul care crede asta, am pregătit o poză cu un comentariu exact de pe blogul lui.

*Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
*Toate cuvintele/grupurile de cuvinte puse în ghilimele sunt lucruri spuse de el (Caragiale 2).
CITEȘTE TOT

Citim, rezumăm și-ți recomandăm, ediția 2: Rezumat Repaus Dominical (I.L Caragiale)

Scris de Alexandru Ababei duminică, 19 februarie 2012

 Salut, dragi cititori, astăzi o să va prezint al doilea rezumat din cadrul emisiunii "Citim, rezumăm și-ți recomandăm" susținută de blogul Web XutZu. Astăzi o să vă prezint rezumatul schiței "Repaus Dominical" de Ion Luca Caragiale. Sper că acest rezumat vă este de ajutor !
 
 
 
 
 
 Repaus Dominical 
 -rezumat- 
 
              Petrecerile planificate nu întotdeauna sunt distractive și reușite. Contrastul dintre frumusețea, belșugul văzut în capitală și criza agricolă. Întâlnirea personajului-narator cu prietenul sau Costică Parigoridi care mărturisește că nu-i plac petrecerile patriarhale.
             Costică dezaprobă lipsa de viață a orașului, mișcarea lui comercială și prezența unor categorii sociale care își expun fie vestimentația sau comportamentul neadecvat. Discuția contradictorie dintre cei 2 prieteni cu privire la petrecerea timpului liber și întâlnirea cu ceilalți prieteni îl determină pe Costică Parigoridi să renunțe la un gest necugetat (el vroia să se arunce în fața trenului).
             Compania prietenilor îl determină să-și schimbe părerea despre petrecerea timpului liber invitându-i chiar el să se distreze și ceilalți. Plecarea lor cu trăsurile și oprirea în aproprierea capitalei fac ca amicii să se întâlnească cu un cetățean cunoscut. Această întâlnire cu acel cetățean care era beat reaprinde discuția dintre ei cu privire la petrecerea timpului liber.
             În concepția naratorului, fiecare om are slăbiciunea lui.
CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 2: Cum măresc viteza la internet ?

Scris de Stefan Cezar sâmbătă, 18 februarie 2012
Salut dragi prieteni virtuali. Astăzi este al 2-lea episod al primului serial organizat de mine și de Xutzu în fiecare weekend. În acesta vă voi arăta cum să vă măriți viteza la internet. Nu plătind cel mai scump internet, ci doar dând câteva clik-uri. Dacă va place puteți să" împărțiți" blogul nostru pe toate site-urile de socializare sau la prieteni în semn de mulțumire. Peace!

*Initial videoclipul trebuia sa contina si o coloana sonora in care eu (Stefan Cezar) explicam fiecare pas !
CITEȘTE TOT

Curățenie în blogroll

Scris de Alexandru Ababei vineri, 17 februarie 2012
Salut dragi cititori, astăzi am ales, îndrumat de un coleg de breaslă să fac curățenie în blogroll-ul meu. I-am scos pe cei care nu erau activi la mine pe blog și cei care au page rank mic sau vizite extrem de puține, am rămas astfel cu 19 prieteni în lista mea cu bloguri și sper că acești 19 să fie activi, așa cum încerc și eu să fiu la ei pe bloguri. Trebuie însă să-i menționez și pe cei care i-am scos din lista mea de bloguri, pentru că așa este frumos. Nu mai fac parte din blogroll-ul meu: Sebibu, Ghiduri, Gabriel, Blogul de râs, Cu ușa-n față . Mulțumesc pentru înțelegere și sper că nu se supără nimeni, o să-i anunț pe fiecare în parte pentru a mă scote și ei din blogroll-ul lor.
CITEȘTE TOT

Ați uitat de Michael Jackson ?

Scris de Alexandru Ababei joi, 16 februarie 2012
Îl mai ține minte cineva pe acest om care, nu din întâmplare,  a fost și este Regele muzicii pop? În ultimul timp nu se mai aude nimic de el, cu toate că a fost, este și va rămâne mereu un star. Pe lângă muzica lui genială, el a fost și un foarte bun dansator, a demonstrat asta de nenumărate ori pe scenă. A contribuit foarte mult și în domeniu modei, unde a "inventat" foarte multe haine extravagante. Eu sunt unul dintre fanii lui Michael, și îmi pare foarte rău pentru că nimeni nu-i mai pomenește numele. Chiar așa de repede se poate uita un om (nu oarecare)? În doar 2 ani de când a murit lumea l-a uitat?
CITEȘTE TOT

Câinele care vorbește

Scris de Alexandru Ababei miercuri, 15 februarie 2012
Am descoperit un nou videoclip interesant și m-am gândit să vi-l prezint și vouă. Este vorba despre un câine care vorbește, nu glumesc, chiar vorbește, puțini cred că se poate așa ceva, nici eu nu credeam că se poate înainte să vizionez videoclipul. Acest videoclip este al doilea cel mai vizionat videoclip din 2011.
Tu ce crezi? E fake sau realitate?
CITEȘTE TOT

Reclamă de bun gust

Scris de Alexandru Ababei marți, 14 februarie 2012
O nouă reclamă este des difuzată la TV, este vorba despre o reclamă la Cosmote, foarte drăguță, zic eu. Una dintre cele mai bune spoturi publicitare din ultimii ani de la TV. Așa reclame tot să mai fie ;),  este o reclamă de bun gust și pentru toată lumea, cred că tuturor le place. Și apropo de reclame, eu sunt genul de om care schimbă canalul când intervin reclamele, de această reclamă am dat accidental, și inevitabil, oarecum., dar sincer, nu-mi pare rău că am văzut-o, acum mă uit de fiecare dată la ea când este difuzată.


Tu ce părere ai despre această reclamă? 
CITEȘTE TOT

Am acordat un interviu pe Blogatu.ro

Scris de Alexandru Ababei luni, 13 februarie 2012

Acum ceva timp i-am acordat un interviu lui Blogatu si m-am gandit ca ar fi interesat sa-l postez si eu: 
1. Salut, iti multumesc ca ai luat decizia de a participa la acest interviu. Mai intai, te invit sa te prezinti pe tine si sa prezinti adresa blogului tau.
Alexandru: Salut, eu sunt XutZu și adresa blogului meu este www.webxutzu.blogspot.com!
2. Acum ca am aflat care-i blogul tau, iti adresez urmatoarea intrebare: De cand ai blog? Si care a fost motivul pentru care ti-ai lansat blogul? Acesta e primul tau blog sau ai mai avut si alte incercari?
Alexandru: Blogul meu a apărut în blogosfera în luna decembrie, l-am făcut pentru că vedeam alte bloguri și mi-a plăcut conceptul ăsta. Încercări am mai avut multe, dar consider că acesta este singurul blog care mă reprezintă din toate punctele de vedere.
3. Cum ai caracteriza blogul tau? Ce subiecte trateaza?
Alexandru: Blogul meu este un blog personal, nu este un blog nisat, abordez tot felul de subiecte.
4. Cat de pasionat/a esti de blog? Cata vreme petreci scriind/documentandu-te/comentand/promovand zilnic blogul tau?
Alexandru: De fiecare dată când deschid calculatorul mă uit la blog prima data, și după îmi verific și celelalte conturi. Pierd zilnic în jur de 1-2 ore scriind articole și promovându-l.
5. Cate bloguri citesti si de ce? Care sunt blogurile tale preferate? Care crezi ca este importanta pe care o vor capata blogurile in viitor?
Alexandru: Citesc multe bloguri, dar printre favoritele mele sunt: blogatu.rozoso.romirceabadea.ro și dan-blog.ro. Citesc aceste bloguri pentru a mă documenta și îmi place să cred că pe viitor blogurile vor fi din ce în ce mai căutate.
6. Aceasta intrebare urmeaza firesc celei anterioare: Citesti Blogatu.ro? Daca da, ce iti place si ce nu? Ce ai schimba?
Alexandru: Cum am spus și la întrebarea precedentă, citesc zilnic Blogatu.ro deoarece îmi plac subiectele abordate pe acest blog. Nu aș schimba absolut nimic.
7. Cat de important e blogul pentru tine? Cat de importanti sunt cititorii blogului tau pentru tine?
Alexandru: Foarte important. Un blog fără cititori e ca omul fără aer!
8. Si acum, sa discutam putin si despre latura ta offlline. Cum te-ai caracteriza ca om? Ce ocupatie ai si cum se impaca ea cu pasiunea pentru blogging? Ce hobby-uri ai?
Alexandru: Nu-mi place să mă descriu singur, las pe alții să facă acest lucru. Eu momentan sunt elev, în clasa a 9-a la profil matematică-informatică și multe idei de articole îmi vin de la școală, deci școală și blogging-ul sunt legate între ele.
9. Care este parerea cunoscutilor tai despre blogul tau? Ce cred prietenii tai si membrii familiei tale despre bloguri?
Alexandru: Mulți îmi spun că e un blog ok, că le place, dar ca peste tot, mai sunt și persoane care nu mă inghit. Familia apreciază ceea ce fac.
10. Ce alte medii de informare, cu exceptia blogului, utilizezi? De unde iti preiei informatiile pentru articolele de pe blog?
Alexandru: Citesc ziarele online, dar și site-uri cu scop informativ.
11. Un mesaj de transmis cititorilor Blogatu.ro!
Alexandru: Mmm..citiți blogatu.ro, este un blog care merită să fie citit!
CITEȘTE TOT

Citim, rezumăm și-ți recomandăm, ediția 1: Rezumat După Melci (Ion Barbu)

Scris de Alexandru Ababei duminică, 12 februarie 2012


Bună ziua, dragi cititori! Astăzi am deosebita plăcere să prezint primul rezumat de pe blogul WebXutZu. Acest rezumat este primul din colecția "Citim, rezumăm și-ți recomandăm". Sperăm că acest rezumat vă este de ajutor!


 După melci, de Ion Barbu
-rezumat-

  Poezia "După melci" s-a publicat pentru prima dată în revista "Viață Românească" (mai 1921) iar apoi a fost retipărită în același an, într-o plachetă ilustrată de pictorul M.Teiusanu care, înțelegând superficial textul, a provocat reacția violentă a lui Ion Barbu. Ilustrarea nepotrivită și numeroasele greșeli de tipar l-au determinat pe autor să retragă placheta de pe piață.
    Tema poemului o reprezintă rostirea cuvântului și consecințele acestuia. Poemul debutează cu o autocaracterizare a copilului și prezentarea timpului și locului în care se desfășoară acțiunea. Primăvara devreme reprezintă un moment al renașterii naturii când grupul de copii ies în natură la pădure pentru a se juca.
    Dintre toți, copilul se diferențiază prin atașamentul lui față de viețuitoarele mici. Întâlnirea cu melcul este pentru copil întâlnirea cu necunoscutul. Reacția lui este firească, pusă sub semnul inocenței, rostește un cântec specific perioadei. Primul descântec exprimă inocența, credulitatea copilului care își dorea imediat ca melcul să iasă din carapace. Forța cuvântului este extinsă la nivel cosmic, iar în natură se declanșează o viforniță. Sunt prezente deasemenea și personaje mitologice: Baba Dochia, Moș Ene, Muma Pădurii.
    Prin personajul Baba Dochia autorul accentuează agresivitatea vremii. Copilul se adăpostește în căminul călduros și își imaginează cum ar fi fost dacă melcul ar fi cu el: "Mie gene, ție cornul drept, cel stâng, binișor, pe când se frâng, lemne-în crâng, melc nătâng, melc nătâng."
În partea finală copilul reîntors în pădure descoperă melcul mort iar descrierea acestuia exprimă suferința prin care a trecut. Imaginea lui îl face pe copil să conștientizeze că a greșit, semnificative fiind versurile: "Ai crezut în vorba mea, prefăcută..ea glumea".

CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 1: Cum să facem o imagine mișcătoare?

Scris de Alexandru Ababei sâmbătă, 11 februarie 2012
Dragi cititori, astăzi este premiera emisiunii Web XutZu și anume "Cunoaște-ți calculatorul", o emisiune de la care aveți de învățați multe lucruri practice despre calculatorul vostru. Am pregătit un tutorial în care o să învățați cum se face o imagine mișcătoare, sau gif. Tutorialul nu este unul profesionist deoarece sunt la prima încercare de acest fel, mulțumesc pentru înțelegere și o vizionare plăcută!

CITEȘTE TOT

Proiecte noi

Scris de Alexandru Ababei vineri, 10 februarie 2012
Salut dragi cititori ai blogului. Vreau să vă anunț cu plăcere că de mâine începe prima emisiune pe care blogul Web XutZu o susține. Este vorba despre o emisiune din care o să aveți ocazia să învățați foarte multe lucruri utile și frumoase pe care le putem face cu un calculator. Această emisiune se va desfășura în fiecare sâmbătă și constă într-un articol de tip tutorial. Nu este singura inițiativă de acest gen, noi organizăm încă o emisiune duminică de duminică (pornind de pe 12.februarie.2012) prin care vrem să vă ajutăm pe fiecare în parte cu rezumate a unor cărți de excepție. Mie îmi surâde ideea și sper să vă placă și vouă, însă avem nevoie de ajutorul vostru în găsirea unui nume pentru fiecare emisiune.  
1. Cum să se numească emisiunea de sâmbătă, cea cu tutorialele? 
2. Cum să se numească emisiunea de duminică, cea cu rezumatele?

Cele mai bune nume sunt premiate cu un advertorial pe un alt blog pe care activez: Blog D3mon (PR3) !
CITEȘTE TOT

Prea mult

Scris de Stefan Cezar joi, 9 februarie 2012
Deci săptămâna aceasta am fost la şcoală doar luni. A-ţi crede că ce norocos sunt, sau ce baftă pe mine(tot aia) însă să va zic ceva  =>
A FOST GROAZNICĂ . De ce? Păi cu ce să încep:numai liceul nostru şi  încă unu nu  au facut ore, celelalte licee şi şcoli fiind "deschise". Un alt motiv ar fi că, chiar dacă stau mult pe pc nu prea găsesc multe lucruri interesante care să mă fascineze şi totuşi pe internet se găsesc aprox 400 de miliarde de terabiţi de informaţie, "un fleac". De aici vine şi o întrebare pe care vreau să v-o adresez: Voi ce lucruri interesante a-ţi găsit  pe net şi ce faceţi pe calculator? Răspunsurile puteţi să mi le scrieţi în secţiunea de comentarii sau pe adresă de mess: cstefan96. Aşa ,hai să trecem mai departe. Ce? doar nu credeaţi că scăpaţi aşa cu unu , cu două . Să continuăm cu văicăreala. Săptămâna aceasta a mai fost groaznică din cauza că am fost bătut, înjunghiat, torturat ca să citesc. Va daţi seama dragi tovarăşi prin ce am trecut. În loc să mă lase afară scumpii mei părinţi, m-au obligat să citesc! Şi ce e mai groaznic m-au pus să citesc o carte siropoasa cu zeci de pagini de descriere. În încheiere aş vrea să va spun sa va rugaţi la Dumnezeu să se încălzească cât mai curând!
CITEȘTE TOT

Vloggerii din România

Scris de Alexandru Ababei
Din ce în ce mai mulți tineri încep să se înregistreze cu o cameră video și să uploadeze filmulețul pe youtube pentru a vedea dacă se uită cineva la ei. După cunoscutul Mikey H ["moderatorul" serialului "youtube-ian"(hai că nu sună așa rău) Doza de Has] , mai mulți puștani încearcă să îl copie sau pur și simplu să facă mișto de această emisiune pentru a avea succes pe cunoscutul canal de videoclipuri. Mulți dintre ei, chiar fac ceva interesant prezentânt niște seriale care te învață cu adevărat ceva. Am citit câteva articole (nu mai știu pe unde) din care reiese că "vloggeritul" o să fie foarte popular peste ani, întrecând în audiențe chiar și blogurile .

 Voi ce părere aveți despre vloggeri? 
CITEȘTE TOT

Interesting stuff

Scris de Stefan Cezar miercuri, 8 februarie 2012
 După cum spune și titlul astăzi va voi prezența niște "trucuri" dacă le pot zice așa care sigur nu le știați și care va vor face să păreți mai interesanți.
                                                     TRUCURI:
 -Elefant toothpaste
 -rachete din chibrituri


 Elefant toothpaste

 Prima șmecherie pe care va voi învăța este elfant toothpaste(pastă de dinți pentru elefanți). "Mmm cred că blogerul asta o tras pe nas nijte iarbă și vine aicea să ne vîndă cartofi". Acesta dragii mei prieteni este un truc chimic în care, prin amestecarea a 2 compoziții vom crea un fel de vulcan. Veți avea nevoie de:
 -apa oxigenata(o sticluța)
 -detergent de vase
 -colorant alimentar
 -apa
 -drojdie
 -iodură de potasiu(care se găsește la farmacie)

Asigurați-va mai întâi că aveți unde să desfășurați experimentul pentru că se va face destulă mizerie.Într-un vas amestecați apa oxigenata,detergentul de vase și colorantul alimetar iar în celălalt apa călduță cu drojdie. După ce se amestecă bine drojdia adăugați iodură de potasiu și la final nu mai aveți decât să așezați prima compoziție într-o sticlă de 2,5 litri iar cea de-a două să o turnați cât se poate de repede. Rezultatul va fi unul impresionant.

 Rachete din chibrituri 
 Veți avea nevoie de:
 - o bucată de folie de staniol
 -o cutie de chibrituri
 Luați un chibrit ,rupeți o bucățica de staniol și invartati-o în jurul vârfului dar asigurați-va că îi faceți locpentru a ieși fumul prin ea. Ar trebui să arate vârful că un tub. După ce a-ți executat prima procedura așezați-va rachetă spațială pe un capăt de masă iar la capătul acesteia unde a-ți așezat staniolul cu o brichetă dați-i foc.

Cu ocazia această aș dori să va anunț că vom crea 2 "emisiuni" în fiecare weekend (unul sâmbătă și unul duminică). În ce constă? Păi într-unul va vom oferi informații utile despre calculator și despre cum să-l "dresati" iar în al 2-lea vom prezenta cărți pe care le-am citit de-a lungul vieții. Spor la lecturat:)!
CITEȘTE TOT

Zoso apare din nou in online

Scris de Alexandru Ababei

 Am vorbit mai demult despre retragerea lui zoso din blogosfera românească, și spuneam atunci că este un mare păcat. Se pare că Vali Petcu nu poate sta departe de bloguri, spun asta deoarece el apare ca administrator și autor pe site-ul zerostiri.ro alături de Laurențiu Balaban. Aceasta este o veste bună pentru toți cei care citesc blogosfera românească și nu numai. Zerostiri.ro are o temă asemănătoare cu Zoso.ro, dar prezintă articole diferite. În ciuda popularității, Zoso nu-și face reclamă pe vechiul blog, ci preferă să facă acest blog cunoscut fără ajutorul vechilor proiecte.
 Atât pentru astăzi, o zi frumoasă!

P.S: Articolul este dedicat celor care îl citesc pe Vali Petcu !
CITEȘTE TOT

Leapşa: Dulciuri

Scris de Alexandru Ababei marți, 7 februarie 2012
1. Eşti dependent de dulciuri?
Nu chiar.
2.Ce fel de dulciuri consumi/preferi?
Ciocolata si bomboane (dropsuri).
3.Preferi o prăjitură sau un tort? De ce?
Depinde cum e prajitura.. :))
3.Cum e pentru tine tortul ideeal? (aromă , formă, ingrediente preferate).
Cu ciocolată şi căpşuni (clar).
4. Când e vorba de dulciuri, te mai gândeşti la corpul tău?

Câteodată, nu întotdeauna, dar încerc uneori să mă abțin.
Leapşa este primita de la Annitu
Vreau ca leapşa sa mearga mai departe la:
Cosmintosh
Ciprian
Și la toți doritorii ! Dacă nu ai blog, răspunde și tu la întrebări în secțiunea de comentarii !
CITEȘTE TOT

Lipsa de inteligenţa de pe net!!

Scris de Stefan CezarAşa după cum cred că ştiţi,când vrei să te uiţi pe youtube,sau să cauţi ceva anume pe google nu-ţi  da niciodată    rezultatul dorit ci alte link-uri care nu au nicio legătură cu ce ai dat tu să cauţi. Îi cam trebuie un refresh la google. Şi dacă în final găseşti vreun site ,blog,sau orice altceva ce îţi oferă net-ul îţi dai seamă că defapt ori pagină a fost închisă ori nu are nicio legătură cu ce chiar ai nevoie. Youtube-ul: da ştiu este un site cool, găseşti filmuleţe funny, primeşti ajutor însă sunt mulţi leşinaţi care îţi plagiază muncă sau uploadeaza tot felul de filmuleţe pocite cu cameră lor de 0,5 megapixeli din care chiar dacă ai vrea n-ai înţelege. Adică Youtube-ul chiar permite oricui să-şi facă cont şi să uploadeze? Sau dacă abuzează  n-ar trebui sancţionaţi sau să li se închidă contul? Eu dacă aş fi în scaunul bossului de la youtube aşa aş face, şi cu atât mai mult dacă se aprobă A.C.T.A şi vlogerii începători nu ştiu regulile pot primi amendă şi de asta ar trebui măcar avertizaţi. Dar gata. Hai să îi îmbărbătăm puţin şi să-i vorbim şi de bine 

          1)Google 
 -a creat Google+ 
 -te ajută în căutările tale pe net 
 -îţi oferă o gamă variată de servicii 
          2)Youtube 
 -o grămadă de filmuleţe 
 -te ajută să-ţi începi carieră de vedetă 
 -primeşti bani dacă ai un videoclip interesant 
  
Aşa,bine că mi-am amintit. Fiindcă sunt un adevărat patriot vreau să-i ajut pe vlogerii români şi să le spun că puteţi primi bani pentru filmuleţele voastre. Trebuie doar să aveţi parteneriat cu youtube iar la un milion de view-uri primiţi o mie de euro aşa că daţii în gură la neuronii voştri şi născociţi cele mai năstruşnice idei pentru a avea idei, fiindcă imaginaţia este bună. Spor la treabă!!transmisie încheiata!
CITEȘTE TOT

Noul membru al familiei

Scris de Stefan Cezar luni, 6 februarie 2012
Deci da e adevărat!! Xutzu a adăugat un nou membru în trupa sa și acela sunt eu, Ștefan Cezar. Un tip obișnuit (prea obișnuit) de 15 ani, care încearcă să-și lase părul lung, 1,60m(i'm sorry ladies) cu facultate la Harvard și cu prea multe idei  nebunești în cap. Sunt un tip mai nebun de felul meu în sensul că, mă pui să beau 200 de sticle de bere o fac, mă pui să mă rad pe picioare o fac, mă pui să fac flotări afară în pielea goală la -20 de grade celsius o fac doar ca să-mi amuz prietenii și ca să demonstrez lumii că și cei pitici pot fi interesanți . Așa, asta a fost doar încălzirea, acum urmează partea interesantă, dacă aveți nevoie la baie duceți-va acum fiindcă veți fi așa de atrași de postarea mea încât nu veți mai pleca de la calculator dacă nu terminați tot de citit:)). Fac taekwon-do de 5 ani de zile. Na că am spus-o. Da a-ți citit bine ,fac taekwon-do de 5 ani și mă simt ca la 6 ani iar pentru cei care nu știau, acesta a devenit un sport la fel ca și boxul și kickboxingul. În ce constă? Păi la rândul lui acesta se imparrte în 4 categorii: sărituri, tull, luptă și spargeri. O luptă obișnuită durează două minute, în care, prin combinațiile de pumni și picioare pe care le înveți de la maestru trebuie să-l lovești pe adversar la abdomen, la cap în spate și mai jos de șold fiind interzis. Tull-ul este o interpretare a unei lupte iar la această trebuie respectat strict o succesiune de pași pentru a fii punctat . Sariturile: se efectuează pe vârste iar cu o anumită mișcare tu trebuie să atingi o plăcută. Cu cât se ridică plăcuta mai sus și tu o nimerești, cu atât ai mai multe șanse să câștigi. Spargerile:se folosesc scânduri de lemn prinse de un suport iar tu trebuie să o spargi ori cu pumnul ori cu piciorul. La barosani se pun și câte 3 scânduri doar ca să câștige o amărâtă de medalie. În fine mi se pare un sport care îți generează porția de adrenalină zilnică, care te menține în formă și care te formează ca om așa că vă recomand și eu vouă un sport fiindcă să va spun un secret: MIȘCAREA NU DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂȚII!!
 Sper că nu am părut prea plin de sine,însă emoțiile astea de prima postare te copleșesc. Sper că v-am atras atenția și să ne mai citiți gândurile!!!
CITEȘTE TOT

Dubioasa actualizare a PageRank-ului

Scris de Alexandru Ababei
Astăzi a fost făcută actualizarea pagerank-ului a majoritatea blogurilor și siteurilor. Mie nu îmi miroase a bine. Eu, de exemplu am page rank 3 în doar o lună de activitate (mă rog, o lună și câteva zile) și nu mi se pare normal deloc. Orice promovare aș face, nu prea am cum să fac PR3 în doar o lună. Zilele următoare se va decide soarta multor boguri, până atunci, dragi bloggeri, bucurați-va de pr-ul vostru. Aaaa, și încă ceva, sunt singurul care a observat că majoritatea blogurilor au PR3 ? Dacă e așa, eu și mulți alți bloggeri intrăm în sandbox (0 vizite din google) și asta nu e tocmai de bine. Aștept părerile voastre, ca de obicei, în secțiunea de comentarii. O zi făină! 
CITEȘTE TOT

Actualizare PageRank

Scris de Alexandru Ababei

 Astăzi a fost făcută mult așteptata actualizare a page rankului, se pare că am făcut mai mult decât visam. Am page rank 3, un pr foarte mare din punctul meu de vedere. Cu această ocazie vreau să anunț că o să fac puțină curățenie în blogroll astfel: blogurile care au pr 0 și nu sunt active pe blogul meu, vor fi șterse, celelalte bloguri care sunt cât de cât active rămân în blogroll. O zi frumoasă în continuare!

 P.S: A demisionat Boc :)) !
 Update1: Blogul are doar 1 lună și câteva zile !
 Update 2: Nu mai  șterg nici un blog din blogroll !
CITEȘTE TOT

Personalizeaza motorul de cautare

Scris de Alexandru Ababei
Am găsit un site interesant care îți personalizează motorul de căutare, desigur nu orice motor de căutare ci doar Google. Acest site modifică sigla de la google și o transformă în ce vrei tu. Am făcut și eu o mică demonstrație să înțelegeți mai bine despre ce vorbesc (imagine). Site-ul este www.goglogo.com , spor la personalizat, fiți cât mai creativi. Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii. O zi frumoasă!
CITEȘTE TOT

Am învățat de la mama

Scris de Alexandru Ababei duminică, 5 februarie 2012

Am primit pe email ceva foarte interesant și m-am gândit că ar fi frumos să vă prezint și vouă. Tabelul de jos este strict pentru amuzament și vă rog să-l tratați ca atare. Probabil acest tabel este vechi sau îl știți (la mine e prima data când dau peste el). Aștept părerile voastre în secțiunea de comentarii! 
M-a invatat sa apreciez un lucru bun facut
"Daca tot va omorati, omorati-va afara! Abia am terminat curatenia!'


M-a Invatat religie
'Roaga-te sa iasa pata asta de pe covor!!


M-a invatat logica
"Pentru ca eu am spus! Si gata!!


M-a invatat sa prezic viitorul
"Sa folosesti mereu lenjerie curata, in caz ca vreodata ti se intampla vreun accident"


M-a invatat ironia
"Mai plangi mult si atunci chiar o sa-ti dau un motiv sa plangi!"


M-a invatat sa fac economii
"Pastreaza lacrimile pentru cand voi muri eu"


M-a invatat osmoza.
"Inchide gura si ia si mananca!"


M-a invatat contorsionism
"Mai uita-te si tu de jur imprejurul tau... "


M-a invatat forta si vointa
"O sa ramai la masa pana mananci tot"


M-a invatat meteorologie
"Se  pare ca a trecut un uragan prin camera ta!"


M-a invatat masura
"Ti-am zis de un milion de ori sa nu mai fii exagerat!"


M-a invatat ciclul vietii
"Eu te-am adus pe lumea asta, si tot eu pot sa te si scot din ea"


M-a invatat sa modific tipurile de comportament
"Nu te mai purta ca taica-tau"


M-a invatat invidia
'"Exista un milion de copii pe lumea asta nu asa norocosi sa aiba o mama asa minunata ca a ta !"


M-a invatat ventrilogia
"Nu-mi raspunde inapoi! Taci din gura si spune: de ce ai facut asta?''


M-a invatat deontologia
Daca inca o data mai vorbesti neintrebat, iti lipesc dintii de perete!


M-a invatat linia dreapta
Iti trag o palma de te indrepti imediat"CITEȘTE TOT

Noi nu vrem A.C.T.A

Scris de Alexandru Ababei sâmbătă, 4 februarie 2012
Mi se pare o prostie mai mare ca orice altă lege din lumea asta, cine și-ar dori un internet comunist? Am aflat mai multe despre A.C.T.A și nu pot să mă gândesc cum ar arăta internetul după punerea în funcțiune a acestei legi. E o prostie! STOP ACTA ! Dacă aveți petiții sau orice ce se opune acestei legi, vă rog să-mi dați și mie link-ul în secțiunea de comentarii pentru a semna și eu. Pentru a afla și voi ce implică această lege, o să inserez un videoclip (defapt trebuia să fie un obișnuit episod din RObotzi, dar inițiatorul acestui serial online a decis să spună câteva cuvinte despre această acțiune).

CITEȘTE TOT