100 like-uri

Scris de Alexandru Ababei sâmbătă, 31 martie 2012
Astăzi am reușit să ajung la 100 de like-uri. Mulțumesc tuturor care au dat like la pagina de Facebook a blogului. Am început cu blogul pe 24 decembrie 2011 și tot de atunci am și pagina de like a blogului. Nu m-am ocupat deloc cu promovarea paginii de Facebook, toate like-urile au venit de la sine.  
  
Sper să apuc să fac o postare și la 1000 de like-uri, dar e greu, ce-i drept. Mulțumesc din nou tuturor prietenilor de pe Facebook și te invit și pe tine să apeși butonul like din sidebar-ul blogului. 
Sunt nevoit să închei, o zi minunată ! 
CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 7: Comanda "Do a Barrel Roll"

Scris de Alexandru Ababei

Salut tuturor, este sâmbătă = Cunoaște-ți calculatorul. Pentru această ediție am pregătit ceva mai "special". Nu este chiar un tutorial, doar am prezentat o comandă pe care cei de la google au pregătit-o pentru utilizatori.
Cunoaște-ți Calculatorul, ediția 7: Do a Barrel Roll !
Sper să va placă! Vizionare Plăcută !

CITEȘTE TOT

Anonymous închide internetul pe 31 Martie

Scris de Alexandru Ababei joi, 29 martie 2012
Hackerii de la Anonymous au amenințat că vor opri internetul în următoarele zile, mai bine spus, pe 31 martie. Subiectul a făcut înconjurul lumii, toate forumurile vorbesc despre asta.
Cum fac cei de la Anonymous? 
Dezactivează DNS (Domain Name Sevice).
Acesta are rolul de a transforma adresa de web pe care o introducem în browser (de exemplu www.google.ro) în ceea ce internetul folosește de fapt: adresa IP (ceva de genul 212.58.244.66). Este practic cartea de telefon pentru internet. Dacă poți stopa accesul la cartea de telefon, atunci internetul este inutilizabil. (stirileprotv.ro)

Graham Cluley, expert în securitate IT, exemplifica: "E ca și cum 15 oameni grrasi ar încerca să intre printr-o ușă rotativa în același timp - nimic nu se mișcă". 
CITEȘTE TOT

Videoclipurile Săptămânii ediția 2

Scris de Alexandru Ababei duminică, 25 martie 2012
 Salut tuturor, îmi pare rău că ieri nu am reușit să postez tutorialul video, dar trebuie să mă credeți că nu am timp. Însă nu am uitat și de a doua ediție a emisiunii Videoclipurile Săptămânii. Pentru astăzi am pregătit 3 videoclipuri destul de interesante, spun eu. Cele 3 nominalizări pentru săptămâna aceasta sunt: 
  

 Video
 Film
Melodie
CITEȘTE TOT

Cu mașina in dormitor

Scris de Alexandru Ababei vineri, 23 martie 2012
Am văzut un articol interesant la colegul meu de blogosferă Dan Buzdugan și m-am gândit să vi-l prezint și vouă. Este vorba despre o mașină "parcată" în dormitorul unei vile. Mi se pare ceva foarte original și inventiv plus că în loc de numărul mașinii apare numele străzii pe care clădirea este construită. Acest material video este surprins și editat de Dan Buzdugan.
CITEȘTE TOT

Gata !

Scris de Alexandru Ababei joi, 22 martie 2012

Gata cu inactivitatea pe blog, de acum o să postez cât mai des, cu toate că afară e minunat și nu e timp de stat în fața calculatorului. Acesta este un proiect de-al meu și nu vreau să-l las baltă. În curând o să observați câteva modificări la acest blog. Cu siguranță o să schimb tema și poate ne mutăm și pe un domeniu propriu, cine știe?
Ușor-ușor mi-a scăzut și traficul, odată cu inactivitatea mea, și asta nu-mi convine. O să mă țin cât de tare pot de acest blog și de toate blogurile mele. Din câte știu mâine avem zi liberă că e cerc pedagogic, deci avem weekend prelungit. Stas ! Timp perfect să mă mai ocup puțin de bloguri. Dacă nu ați observat am adăugat și o pagină "Portofoliu" acestui blog în care sunt prezentate toate blogurile mele, deocamdată niciunul nu are domeniu propriu (din păcate). Cam atât pe astăzi, o zi minunată și primăvară plăcută !
CITEȘTE TOT

Bizon printre mașini

Scris de Alexandru Ababei miercuri, 21 martie 2012
Salut, îmi pare rău că nu am mai postat de ceva timp, dar școala îmi ocupă tot timpul și pe lângă asta, afară este superb și am preferat să mă bucur de vremea caldă de afară decât să stau în fața calculatorului. Acum am revenit și am găsit un videoclip interesant, dar în același timp și periculos. Este vorba despre un bizon care face slalom printre mașinile aflate în trafic. Cu siguranță acest videoclip nu este realizat în România, dar asta puțin contează. Numai cât m-am uitat la acest videoclip am rămas surprins. O zi faină și frumoasă !

PS: Va rog frumos să îmi dați și mie un vot aici !
CITEȘTE TOT

Videoclipurile Săptămânii ediția 1

Scris de Alexandru Ababei duminică, 18 martie 2012
Salut dragi cititori, astăzi este prima ediție a emisiunii Videoclipurile Săptămânii. Pentru început aș vrea să anunț câștigătorul concursului ce a fost organizat de mine pe parcursul acestei săptămâni, fericitul este Lutzu, cu toate că nu am botezat această emisiune cu numele care a crezut el că se potrivește. Lutzu a câștigat un advertorial pe www.x-reclama.blogspot.com (asta a ales el dintre advertorial și invitația de autor pe acest blog).Să vedem nominalizările pe această săptămâna:

 Videoclipul ce mi-a atras atenția săptămâna asta este:


Filmul ce mi-a atras atenția săptămâna asta este:


Melodia care am ascultat-o cel mai mult în această săptămâna este:
CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 6: Cum sa fac un video cu Movie Maker ?

Scris de Alexandru Ababei
 Salut dragi cititori, mă scuzați că am întârziat cu tutorialul video pe care-l fac în fiecare sâmbătă, dar nu am avut timp pentru acesta. Totuși nu am uitat de voi și am făcut acest tutorial astăzi, 18.03.2012 cu toate că e duminică. Mă scuzați de micile greșeli din tutorial, dar sunt neintenționate. Acesta este tutorialul din ediția 6, nu ediția 5 cum am precizat în tutorial. Sper că acest tutorial să vă sară în ajutor atunci când aveți nevoie de un videoclip în Movie Maker. Vizionare Plăcută !

CITEȘTE TOT

Ca la romani

Scris de Alexandru Ababei vineri, 16 martie 2012
Am găsit o poză super funny și cred că merită să o pun în acest articol. De mult vroiam să mă agăț de acest subiect, și anume, fotbalul românesc. Eu mă declar fan FC Vaslui pentru că sunt din Vaslui și îmi place stilul de joc practicat de echipa galben-verde. Nu este vorba despre asta în acest post, ci despre simulările fotbaliștilor din Ligă 1 și tot felul de maimuțăreli pe care aceștia le fac pentru a obține o lovitură de pedeapsă. Mi se pare prea josnic să te arunci și să te zbați 10 minute pe jos pentru a obține un fault. În România orice mic contact este dramatizat, de la o mică îmbrâncitură fotbaliștii se tăvălesc pe jos până vin medicii și îi dau un un spray pe picior (cu toate că s-au accidentat la mână) și ca prin minune își revin. Mai este o chestie, mulți fotbaliști continuă mingea după ce sunt faultați sau atinși, și abia după ce pierd mingea cer fault. Ce e asta? E România. Ce vreau eu să spun în postarea asta este mai bine prezentat în această imagine:
 P.S 1: Concursul cu numele emisiunii de duminică, continuă până mâine la 20.00 ! 
 P.S 2: Vă rog să mă ajutați să câștig și eu un domeniu votând aici la fiecare 24 de ore ! Mulțumesc anticipat ! 
CITEȘTE TOT

Concursul continua

Scris de Alexandru Ababei marți, 13 martie 2012

 Știu că nu este un concurs nemaipomenit sau cu premii foarte mari, dar sunt și eu la început cu astfel de concursuri pentru bloggeri și trebuie să mă înțelegeți. Tot ce trebuie să faceți e să mă ajutați să găsesc un nume bun pentru emisiunea pe care intenționez să o fac în fiecare duminică în schimbul emisiunii "Citim, rezumăm și-ți recomandăm", pe care am ales să o opresc ceva timp (nu sa încheiat de tot, doar primul sezon dacă pot spune asta). Mai multe detalii despre emisiunea de duminică: este o emisiune în care o să postez videoclipuri ce mi-au atras atenția pe parcurul săptămânii, sau videoclipuri propuse de voi. Tot în aceeași emisiunea o să postez și melodia care am ascultat-o cel mai mult într-o săptămână, sau melodii propuse de voi. Și nu e tot, vreau să mai public, tot în acel post, trailer-ul unui film pe care l-am urmărit și mi-a plăcut, sau filme propuse de voi.
Atât vreau, un nume unic și bun. În schimbul acestui nume eu vă ofer o invitație de autor pe acest blog timp de o săptămână sau un advertorial pe www.x-reclama.blogspot.com (un nou proiect al meu pe care o să-l promovez cât mai mult).
CITEȘTE TOT

Decizie + Concurs

Scris de Alexandru Ababei duminică, 11 martie 2012
Salut, am luat o decizie pe care trebuie să o anunț. Ediția a 4-a a fost ultima ediție a emisiunii "Citim, rezumăm și-ți recomandăm". Am observat că nimeni nu este interesat de astfel de lucruri, și am ales să înlocuiesc această emisiune cu alta. De astăzi înainte o să public videoclipuri în fiecare duminică, videoclipuri ce mi-au atras atenția pe decursul săptămânii, tot în această emisiune voi publica și melodia preferată, dar și filmul preferat din decursul unei săptămâni. Sper să vă placă ideea. Cu această ocazie lansez un nou concurs, cine mă ajută cu un nume destul de bun pentru emisiunea de care am vorbit primește o invitație de autor pe acest blog timp de 1 săptămână sau un advertorial pe www.x-reclama.blogspot.com  !
CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 5: Cum fac o pagina de like pe Facebook ?

Scris de Alexandru Ababei sâmbătă, 10 martie 2012
 Salut tuturor, nu am prea mult timp la dispoziție așa că o să fac doar o mică introducere, restul e în video. În această emisiunea cu numărul 5 am prezentat cum puteți să faceți o pagină de like (fanpage) pe Facebook în doar 3-4 minute, chiar și mai puțin. Sper să vă placă acest tutorial și să împrăștiați acest articol pe Facebook, Messenger și Twitter.CITEȘTE TOT

Dihorul in pantaloni

Scris de Alexandru Ababei vineri, 9 martie 2012
Salut dragi cititori, am găsit un concurs foarte ciudat, se numește "dihorul în pantaloni" și este foarte simplu de jucat. Deci, 2 tipi se așează în fața mulțimii și trebuie să reziste cu un dihor în pantaloni cât mai mult timp pentru a câștiga. Pe lângă faptul că este o prostie, este și foarte periculos. Partea cea mai puțin plăcută este că bărbații trebuie să îndure și mușcături în zona intimă. Toți dihorii sunt verificați la dantură înainte de concurs pentru a fi siguri că este sănătos și poate mușca. Pentru a înțelege mai bine fenomenul o să pun și un video:


CITEȘTE TOT

8 Martie

Scris de Alexandru Ababei joi, 8 martie 2012
Salut dragi cititori, astăzi este 8 martie, cunoscută și sub numele de "Ziua Mamei". Cu această ocazie vreau să le urez un călduros "La mulți ani" tuturor mamelor și femeilor. O primăvară frumoasă tuturor și să fiți iubite!
Tot astăzi se împlinesc 101 ani de la înființarea acestei sărbători, prima dată a fost sărbătorită pe 19 mai 1911 în Germania, Danemarca, Austria și alte țări europene.
Cu acesta ocazie, și google a schimbat logo obișnuit cu unul special pentru femei !(foto)


 La mulți ani tuturor femeilor ! 
CITEȘTE TOT

Facebook spart de Anonymous

Scris de Alexandru Ababei miercuri, 7 martie 2012
Astăzi zeci de minute Facebook-ul a fost căzut, când cineva încerca să acceseze site-ul de socializare apărea eroarea "Server not found". Gigantul site de socializare a fost căzut în toată Europa și toți cei care au observat acest lucru au semnalat pe Twitter. 
Toți îi bănuiesc pe cei de la Anonymous, după ce gruparea de hackeri a anunțat intenția de a sparge serverele Facebook, chiar pe pagina lor de...ați ghicit, Facebook ! 
 Vă puteți imagina internetul fără Facebook ? 
CITEȘTE TOT

Am răcit

Scris de Alexandru Ababei marți, 6 martie 2012

Salut dragi cititori, sunt răcit bocnă. Astăzi de dimineață m-am trezit foarte greu și nu mă simțeam prea bine, am crezut că totul e de la oboseală, m-am dus la baie, mi-am făcut un duș și m-am dus să învăț. Pe la 10.00 a început să mă doară capul și să amețesc, iar ușor-ușor au apărut și simptomele de răceală. Acum stau cu o cană de ceai în mână și cu 3 pachete de șervețele pe lângă mine și mai am puțin până cad în pat. Ce sfaturi îmi dați pentru o însănătoșire rapidă ? (când spun rapidă mă refer la 1-2 zile).
O zi faină ! 
CITEȘTE TOT

Din nou luni

Scris de Alexandru Ababei luni, 5 martie 2012

Vorbeam într-un post anterior despre lipsa de timp , acum vreau să mai completez acel articol, deci să trecem la treabă.
A observat cineva că weekend-urile trec super repede față de oricare zi din săptămână? Normal, așa ni se pare nouă, dar defapt e același timp, dar petrecut așa cum ne place, timpul pare că fuge ca o pumă disperată după mâncare.
Aș vrea să se încălzească cât mai repede afară să pot ieși și eu cu prietenii, să mă duc la fotbal sau alte activități pe care le fac în anotimpurile calde.
Vreau să vă spun încă ceva, de acum înainte nu promit că o să postez în fiecare zi, pentru că am rămas singur pe aici, Ștefan Cezar și-a dat "demisia" deoarece nu mai are timp și de blog, are prea multe activități în offline, și îl felicit pentru asta.
Încă ceva, am început un nou proiect cu un coleg de blogosferă, numele lui este Lutzu, probabil mulți îl știți, cu el am pus bazele unui nou blog, Blog de Vasluian. Pe acel blog postăm amândoi în funcție de timpul liber și de evenimentele din orașul în care trăim.
 O zi faină! 
CITEȘTE TOT

Citim, rezumăm și-ți recomandăm, ediția 4: Contrastul dintre vechi și nou așa cum apare în romanul Cartea Nunții

Scris de Alexandru Ababei duminică, 4 martie 2012
Salut dragi cititori, astăzi o să vă prezint ceva cu totul diferit de cum făceam până acum în fiecare duminică. M-am gândit să mai schimb rezumatele cu contraste, caracterizări ale personajelor și multe altele. Sper să vă placă ideea mea și să vă fie de ajutor tot ce fac eu duminică de duminică.
O duminică  minunată  !


       

        Contrastul dintre vechi si nou asa cum apare in romanul Cartea nuntii

         În romanul "Cartea nunții" de George Călinescu contrastul dintre vechi și nou este evidențiat în vizita lui Jim Marinescu la mătușa sa, baba Chiva.
         Jim era obișnuit cu oarecare condiții pe care așa-zisa "casă cu molii" nu le avea. Dimineața, tânărul practica un ansamblu de exerciții sportive foarte apreciate în perioada interbelică pe care mătușa lui nu le înțelegea și nu le practica. Casa cu molii nu beneficia de o baie, de aceea Jim improviza dușul cu o stropitoare plină cu apa rece, drept cadă, tânărul a pregătit un lighean în care își băga picioarele cât timp vărsa apa pe el. După obișnuita toaletă, Jim își pregătește costumul de stofă Burberry, un costum de stofă englezească fină, la modă în epoca, pentru a se îmbrăca exemplar, spre deosebire de Baba Chiva care purta niște haine obișnuite, care nu ieșeau în evidență. După toate acestea, Jim îi cere bătrânei micul dejun adus pe o măsuță cu roți, așa cum bătrâna nu mai văzuse.
           Tânărul era nerăbdător să se plimbe  din nou cu vechiul său Peogeu, care pe timpul studiilor stătea într-un garaj demodat. Mașina tânărului nu se afla într-o stare relativ bună, tocmai de aceea tânărul își dorea o mașină mai nouă, cum ar fi: un Sport, un Stuttgard 260 sau un Steever 8.
           Contrastul dintre vechi și nou ne este prezentat și în plimbarea lui Jim prin București, atunci când studentul observă toate modernizările care au fost făcute în lipsa sa.
          Prin urmare, constrastul dintre vechi și noi este surprins odată cu apariția nevoilor tânărului învățat cu luxul.
CITEȘTE TOT

Cunoaște-ți calculatorul, ediția 4: Cum fac un banner ?

Scris de Alexandru Ababei sâmbătă, 3 martie 2012
 Salut dragi internauți, astăzi o să vă prezint un nou tutorial marca "Cunoaște-ți Calculatorul". În tutorialul din ediția 4 o să vă învăț cum să faceți un banner simplu și ușor cu ajutorul programului PhotoScape. Sper ca acest tutorial să vă fie de ajutor. Dacă vă place place puteți să împărțiți acest articol pe Facebook, Twitter sau pe unde puteți. O zi făină ! 
CITEȘTE TOT

1 Martie

Scris de Alexandru Ababei vineri, 2 martie 2012
 Îmi pare rău că nu am avut timp ieri să vorbesc despre asta, dar niciodată nu e prea târziu. După cum toți știm, ieri a fost 1 martie, prima zi de primăvară cu toate că vremea de afară nu prea vrea să treacă la acest anotimp minunat pe care eu îl ador. Primăvară este anotimpul perfect, nici prea cald, nici prea frig, e ideal. Ieri am primit niște mărtișoare( Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. ) superbe și pe această cale le mulțumesc tuturor. 
  
 Vă urez tuturor o primăvară superbă și vă ofer și eu tuturor un mărțișor ! 
  
 Îmi cer scuze că ieri nu am postat nimic, dar eu chiar nu am avut timp, iar colegii care mai postează pe acest blog, nu au mai făcut-o de mult timp ! 
  
 O zi făină și o primăvară frumoasă ! 
  
CITEȘTE TOT