Citim, rezumăm și-ți recomandăm, ediția 2: Rezumat Repaus Dominical (I.L Caragiale)


 Salut, dragi cititori, astăzi o să va prezint al doilea rezumat din cadrul emisiunii "Citim, rezumăm și-ți recomandăm" susținută de blogul Web XutZu. Astăzi o să vă prezint rezumatul schiței "Repaus Dominical" de Ion Luca Caragiale. Sper că acest rezumat vă este de ajutor !
 
 
 
 
 
 Repaus Dominical 
 -rezumat- 
 
              Petrecerile planificate nu întotdeauna sunt distractive și reușite. Contrastul dintre frumusețea, belșugul văzut în capitală și criza agricolă. Întâlnirea personajului-narator cu prietenul sau Costică Parigoridi care mărturisește că nu-i plac petrecerile patriarhale.
             Costică dezaprobă lipsa de viață a orașului, mișcarea lui comercială și prezența unor categorii sociale care își expun fie vestimentația sau comportamentul neadecvat. Discuția contradictorie dintre cei 2 prieteni cu privire la petrecerea timpului liber și întâlnirea cu ceilalți prieteni îl determină pe Costică Parigoridi să renunțe la un gest necugetat (el vroia să se arunce în fața trenului).
             Compania prietenilor îl determină să-și schimbe părerea despre petrecerea timpului liber invitându-i chiar el să se distreze și ceilalți. Plecarea lor cu trăsurile și oprirea în aproprierea capitalei fac ca amicii să se întâlnească cu un cetățean cunoscut. Această întâlnire cu acel cetățean care era beat reaprinde discuția dintre ei cu privire la petrecerea timpului liber.
             În concepția naratorului, fiecare om are slăbiciunea lui.