Tehnologia Betonului Amprentat

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat din ce in ce mai mult. Astazi am ajuns sa zburam in spatiu, sa ajungem pe fundul oceanelor, sa creem roboti si sa facem lucruri pe care acum cateva sute de ani, omenirea nici nu si le-ar fi imaginat.

Printre toate lucrurile marete se strecoara si lucrurile marunte care ne fac viata mai usoara. In acest articol incerc sa descriu cum se poate ca astazi sa creem pana si pietre. Bine, nu la sensul propriu ci mai degraba la un figurat ce tine mult de estetica si durabilitate.

Este vorba mai exact de beton amprentat, beton care poate arata exact ca o piatra. Bineinteles, pe langa imaginea unei pietre, betonul amprentat poate lua si designul altor elemente, cum ar fi lemnul si multe altele.

Cum am ajuns sa creem betonul amprentat si la ce bun?
In viata de zi cu zi, folosirea betonului normal pentru a realiza un trotuar intr-o curte nu mai reprezinta chiar o obisnuinta. Aceasta din cauza faptului ca betonul normal se distruge foarte repede si pentru ca bineinteles, au aparut metode mai eficiente si mai durabile pentru aceasta operatiune, asa cum este si betonul amprentat.

Betonul amprentat este un beton mult mai rezistent decat betonul normal. In principal, acest lucru se datoreaza faptului ca in compozitia acestui beton intra atat aditivi elastici cat si alti aditivi meniti sa-i sporeasca durabilitatea.

La toate acestea se adauga faptul ca este de mii de ori mai estetic intrucat este turnat in forma de pavaj, pavaj ce poate imita piatra, lemnul sau alte roci naturale, in functie de dorintele fiecaruia dintre voi. Folositi acum beton amprentat pentru o curte durabila. O investitie care dureaza, nu una care se macina in doar cativa ani.