Imprimante vs. Consumabile

De fapt, totul a pornit de dimineață când la muncă au fost aduse spre vânzare circa 5-6 imprimante, Canon Pixma MP250, la prețul de NUMAI 199 Lei. O nimica toată. Trebuie reținut aspectul că fiecare imprimantă nou cumpărată, are cartușele încărcate numai 25%, adică puteți scoate circa 50-100 pagini maximum.

După câteva ore, mi-am dat seama că producătorii sunt mai deștepți decât arată prețul. Imprimanta adică multifuncționala mai exact costă 200 Lei și cartușele, negru plus color costă nu mai puțin de 130 Lei. Concluziile le trageți voi. Într-adevăr, multe din cartușe merg refilate însă, după 4-5 refilări, tot trebuiesc schimbate.

Astfel, producătorii nu fac avere din vânzarea imprimantelor, după părerea mea ar putea să le dea chiar și gratis, pentru că oricum scot profit suficient din vânzarea de consumabile, care costă o avere.

În cazul cartușelor cu Toner, treaba e mult mai complicată. Într-adevăr, și unele din ele merg refilate însă la fel de multe au CHIP și, la o refilare acesta trebuie înlocuit, altfel imprimanta nu poate citi cartușul respectiv. Deasemenea, multe din aceste chip-uri nu prea se găsesc și chiar dacă s-ar găsi, o astfel de refilare plus înlocuirea chipului dacă îl are, costă între 90 și 150 Lei.

Deci în ambele situații, într-un fel sau altul, chiar dacă de câteva ori merg refilate, odată și odată tot trebuie să cumpărăm consumabilele care sunt o avere.

Cele mai păcătoase imprimante sunt Epson-urile. Pe cât sunt de ieftine, pe atât de scumpe sunt cartușele ce NU MERG REFILATE deoarece au chip. Deci, nu vă uitați la bani când cumpărați o imprimantă deoarece o să vă coste consumabilele pentru asta o avere și mai exact circa 150-200 Lei pe setul de cartușe.

Sfatul meu, daca ar fi să vă luați o imprimantă, luați ceva Laser. Cu un cartuș laser puteți scoate lejer 2000-3000 pagini și măcar se merită investiția.