Cum Îți Cumperi Casa Perfectă

Exista un moment in viata fiecarui om in care este necesara achizitia unei case. Este una din achizitiile majore ale vietii si reprezinta una din cele mai importante decizii pe care le vei lua vreodata. Practic, daca nu esti milionar, achizitia unei case este o actiuni pe care o faci o data, de doua ori sau cel mult de 3 ori in viata, fapt ce pune foarte multa presiune asupra ta, deoarece trebuie sa fie perfecta.

Evident, in momentul in care achizitionezi o casa trebuie sa tii cont de foarte multe criterii importante. Primul lucru la care te gandesti este marimea acesteia. Este bine sa gandesti in viitor si sa iti inchipui cam cat de mare va fi familia ta. Ar fi pacat sa iei o casa care peste 5 ani sa se dovedeasca a fi neincapatoare si sa fie nevoie sa achizitionezi alta.


Al doilea aspect extrem de important este costul casei. Daca ai banii in mana, este perfect, insa daca nu, trebuie sa iti alegi cu grija suma pe care o imprumuti de la banca, in asa fel incat sa iti permiti plata ratei luna de luna, timp de mai multi ani. Chiar daca ti se pare ca iti va fi usor sa platesti, gandeste-te la absolut toate posibilitatile ce ar putea sa apara in viitor si nu te intinde mai mult decat iti permite plapuma. Incearca sa nu achizitionezi o casa a carei rate sa iti consume mai mult de 30 % din venitul lunar.

Imprejurimile sunt de asemenea extrem de importante. In momentul in care achizitionezi o casa, fie ca este vorba de o casa propriu zisa sau de un apartament, trebuie sa tii cont de tot ceea ce o inconjoara. Inainte de a te hotara asupra achizitiei, fa o vizita vecinilor apropriati, pentru a te asigura ca sunt oameni ok. Dupa aceea, asigura-te ca ai la indemana gradinite, scoli, magazine, spitale si mijloace de transport in comun. Este extrem de important ca accesul sa se faca usor catre casa iar toate utilitatile sa fie cat mai aproape.

Ultimul lucru pe care trebuie sa il verifici este structura casei. Incearca sa cumperi o casa cat mai noua, care sa fie rezistenta la seisme si sa nu aiba probleme cu instalatiile. Poti sa angajezi un inginer constructor care sa o verifice. Desi va costa, vei elimina numeroase riscuri.