Messenger sau Skype?

Voi ce folosiți pentru comunicarea online? Messenger sau Skype?
Yahoo! Messenger este un client de chat dezvoltat de compania Yahoo!. Acesta este unul din cele mai populare softuri de chat, el putA¢nd fi descărcat gratuit.
 Yahoo Messenger este un serviciu gratuit care vă permite să vorbiți cu prieteni dumneavoastră care sunt online expediandu-le mesaje instantanee. Acest program oferă și un mediu interactiv plăcut, utilizatorii putA¢nd alege dintr-o multitudine de interfețe grafice, avatare, jocuri ori mesaje de disponibilitate configurabile.
 Statusul este un text în care  utilizatorul descrie ceea ce face, cum se simte, pentru a-și promova un site propriu, etc. Lungimea maximă a statusului este de 255 de caractere. Se pot introduce și linkuri în status. (sursa: http://www.revistait.ro )

 Skype le permite utilizatorilor să efectueze apeluri voce și video de la un computer la altul gratuit, dar și apeluri  de voce de pe computere către telefoanele fixe și mobile, la prețuri reduse. Cu Skype, utilizatorii pot organiza conferințe video în mod full-screen în locul unor conversații realizate într-o fereastră mică așa cum se întâmpla înainte. Sunt posibile apelurile în conferință cu până la cinci participanți.  (sursa: http://www.revistait.ro )

Eu le folosesc pe amândouă!
Tu ce program folosești?