Citim, rezumăm și-ți recomandăm, ediția 4: Contrastul dintre vechi și nou așa cum apare în romanul Cartea Nunții

Salut dragi cititori, astăzi o să vă prezint ceva cu totul diferit de cum făceam până acum în fiecare duminică. M-am gândit să mai schimb rezumatele cu contraste, caracterizări ale personajelor și multe altele. Sper să vă placă ideea mea și să vă fie de ajutor tot ce fac eu duminică de duminică.
O duminică  minunată  !


       

        Contrastul dintre vechi si nou asa cum apare in romanul Cartea nuntii

         În romanul "Cartea nunții" de George Călinescu contrastul dintre vechi și nou este evidențiat în vizita lui Jim Marinescu la mătușa sa, baba Chiva.
         Jim era obișnuit cu oarecare condiții pe care așa-zisa "casă cu molii" nu le avea. Dimineața, tânărul practica un ansamblu de exerciții sportive foarte apreciate în perioada interbelică pe care mătușa lui nu le înțelegea și nu le practica. Casa cu molii nu beneficia de o baie, de aceea Jim improviza dușul cu o stropitoare plină cu apa rece, drept cadă, tânărul a pregătit un lighean în care își băga picioarele cât timp vărsa apa pe el. După obișnuita toaletă, Jim își pregătește costumul de stofă Burberry, un costum de stofă englezească fină, la modă în epoca, pentru a se îmbrăca exemplar, spre deosebire de Baba Chiva care purta niște haine obișnuite, care nu ieșeau în evidență. După toate acestea, Jim îi cere bătrânei micul dejun adus pe o măsuță cu roți, așa cum bătrâna nu mai văzuse.
           Tânărul era nerăbdător să se plimbe  din nou cu vechiul său Peogeu, care pe timpul studiilor stătea într-un garaj demodat. Mașina tânărului nu se afla într-o stare relativ bună, tocmai de aceea tânărul își dorea o mașină mai nouă, cum ar fi: un Sport, un Stuttgard 260 sau un Steever 8.
           Contrastul dintre vechi și nou ne este prezentat și în plimbarea lui Jim prin București, atunci când studentul observă toate modernizările care au fost făcute în lipsa sa.
          Prin urmare, constrastul dintre vechi și noi este surprins odată cu apariția nevoilor tânărului învățat cu luxul.