Bulgaria destinatia perferata a turistilor romani

Bulgaria a devenit in ultimii ani o destinatie tot mai cauta si apreciata de catre numerosi turisti, unul dintre motivele principale fiind, pe langa destinatiile foarte atragatoare, preturile mici, mai ales daca excursia este achizitionata prin programul early booking, program prin care se ofera reduceri considerabile daca vacantele sunt achizitionate din timp. Bulgaria este atat o destinatie montana, cat si o destinatie preferata de vara, litoralul Marii Negre fiind recunoscut pentru nisipul sau fin.

Printre cele mai atractive excursii din Bulgaria, care pot fi achizitionate prin sistemul early booking, sunt cele din statiunile de la Marea Neagra. Cele mai cautate statiuni sunt Nisipurile de Aur (Golden Sands), cea mai faimoasa statiune bulgareasca de la Marea Neagra, Albena, o statiune destinata in special famililor, Nessebar, orasul statiune inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, si Sunny Beach, locul unde se pot practica foarte multe activitati nautice si nu numai. De asemenea, in Bulgaria se gasesc si foarte multe statiuni balneo-climaterice.

Statiunile montane sunt si ele destinatii de vacanta tot mai cautate, datorita serviciilor oferite si a preturilor foarte bune, daca excurisia este achizitionate din timp printr-un program precum early booking. Printre cele mai cunoscute si apreciate statiuni montane se numara Pamporovo, Bansko sau Borovets. Frumusetea si renumele Muntilor Balcani au depasit de foarte mult timp granitele Bulgariei. Cel mai inalt varf montan este Musala, din Muntii Rila, langa Sofia, acesta avand o inaltime de 2925 m. Parcurile nationale din Muntii Balcani sunt destinatii de top ale Europei, printre cele mai cunoscute fiind Parcul National Rila si Parcul National Pirin.

Alte atractii turistice foarte cautate sunt bisericile si manastiriile vechi, cum sunt Biserica Boiana din Sofia, Biserica „Christos Pantokrator“ din Nessebar sau Manastirea Rila, aflata la sud fata de Sofia, precum si centrele istorice ale unor orase ca Sofia, Melnik, Veliko Turnovo, Plovdiv, Burgas, Varna sau Ruse. In Bulgaria se gasesc stiluri arhitecturale diverse, cum sunt cele grecesti, bizantine, turcesti sau romane. Muzeele din marile orase sunt si ele foarte cautate si apreciate de catre turistii care doresc sa cunoasca istoria tarii, cel mai important muzeu de acest fel fiind Muzeul National de Istorie din Sofia.


Bulgaria este o destinatie pentru toate buzunarele, iar programul early booking ofera in plus turistilor reduceri substantiale. Cei care ajung aici au parte de nenumarate optiuni pentru a se simti bine, bulgarii fiind foarte primitori cu turistii. Cultura bulgara este formata dintr-un ameste de cultura slava, traca, bizantina si bulgara. Gastronomia este si ea foarte diversificata, avand multe influente grecesti si turcesti, iar salatele sunt nelipsite din meniurile restaurantelor si de pe mesele bulgarilor. In urma unei vizite in Bulgaria, sau mai multor, pentru a cunoaste traditiile, istoria si obiectivele turistice de aici, cu siguranta veti ramane cu amintiri interesante si foarte placute.