BrainHost Slab Securizat

BrainHost este o firma bunicica de hosting din Romania, ofera un pachet special creat pentru bloggeri, bloggeri printre care se numara si Porcu, de la el porneste si acest articol in care vreau sa va spun nemultumirile mai multor persoane care s-au pomenit cu blogurile sparte.

Foarte multe bloguri si site-uri care folosesc CMS-ul WordPress au fost atacate in ultima perioada, cel mai probabil este un program care ataca cat mai multe domenii si care pica, pica. Printre ele se numara foarte multe, insa din cate am observat, cele mai multe sunt cele hostate de firma BrainHost, ceea ce lasa niste semne de intrebare.

Hostingul lor este bun, se misca foarte bine, nu sunt probleme chiar deloc, dar pana acum, in ultima perioada cand au fost sparte foarte multe bloguri, iar BrainHost sta cam slab la capitolul securitate. Eu as vrea sa rezolve aceste probleme pentru ca sunt ieftini si buni, asta pentru pachetul Blogger Brain, insa pentru restul pachetelor, pretul este aproximativ egal cu restul pietei din Romania.

Ce fac acesti hackeri mai exact? Poi, sparg anumite bloguri cu securitate mai slaba, isi creeaza si un un user cu numele "-", numele l-am pus in ghilimele si modifica complet pagina de index.php din tema pe care o foloseste fiecare blog, astfel va apara un mesaj de genul Hacked by "Cineva", ultima data cand am vazut acest mesaj a fost "Hacked by Tolga", mai exact un turc.

Asadar, folositi parole foarte puternice, folositi si pluginuri de securitate si puteti sta mai calmi decat restul bloggerilor care au fost atacati in ultima perioada. Atacuri periculoase nu au fost, decat indexul temei schimbat, creat un user nou cu drepturi de administrator si cam atat, baza de date nu va fi afectata, la fel si continutul.

Aveti grija! Hackerii pandesc orice vulnerabilitate si ataca orice securitate slaba.