Vine Furtuna SEO! Penguin 2.0

Furtuna fratilor, vine o avalansa, se pregateste un nou update la algoritmul Google, este vorba de Penguin 2.0! Toti cei care practica SEO sunt deja frustrati de ce va fi, daca vor fi sau nu penalizati, daca mai aplica sau nu metodele pe care acestia le stiu.

Un lucru este cert, vine Penguin 2.0 in curand! Asa ca, transparenta, naturalete, munca, rabdare si mai ales calitate, cam astea ar fi cuvintele cheie pentru noul update. Fiecare practicant de SEO are o parere singulara despre ceea ce va fi, fiecare face ce vrea, fiecare poate fi afectat, insa cei care au facut SEO cu cap, avand o rabdare de fier si folosind o calitate mult superioara concurentei va avea doar de castigat.

Una peste alta, se spune de prea mult timp ca SEO este mort, SEO nu este mort, SEO se transforma pe zi ce trece, nu poate stagna, el trebuie doar sa se actualizeze in asa fel incat Google sa ofere in SERp doar informatii de calitate, doar informatii muncite, adevarate si apreciate de larga masa de utilizatori.

Si tu, si eu, cand caut ceva pe Google vrem sa ni se afiseze informatia corecta, sa nu stam pe motorul de cautare foarte mult timp. Vrem calitate, insa oferim calitate? Ca WebMaster trebuie sa o faci, trebuie sa te pui in pielea utilizatorului, sa iti pui cat mai multe intrebari, sa vezi intrebarile pe care eviti sa ti le pui sau ti se par oarecum banale inainte de a oferii informatia. Asa ca, trebuie sa oferim o calitate cat mai mare astfel incat Google sa aprecieze munca si sa ne claseze cat mai sus.

SEO Off-Page este inca la putere, insa cantitatea este noua calitate, asa ca, ar trebuii sa tinem putin cont de acest aspect si sa nu mai aruncam informatie la gramada, doar sa fie acolo, ca doar scriem pentru Google nu pentru oameni nu? NU, trebuie sa scriem strict pentru oameni, si repet, sa incercam pe cat posibil sa ne punem in pielea lor si din nou, sa ne punem cat mai multe intrebari referitoare la informatia ce urmeaza a fi predata utilizatorului!

Vine Penguin 2.0, si ce? Daca tu iti faci treaba bine, esti natural si nu incerci sa manipulezi motorul de cautare de ce sa fi penalizat? De ce? Daca tu mergi in localitate cu 50 KM/H, de ce se te ia radarul? De ce sa platesti amenda? Asa-i si in SEO, stai relax in banca ta, mergi sub limita vitezei si poti ajunge foarte departe fara sa te ia radarul, in cazul nostru Penguin 2.0.