Alimente fitness

Faci mişcare în fiecare zi? Vara, ai toate condiţiile să te ţii de program! Iar ca efectul să fie maxim, dieta te ajută să arzi grăsimile şi să rezişti cu brio efortului.

Ce mănânci înainte şi după ce faci sport îţi poate sabota eforturile sau, dimpotrivă, te ajută să scapi de febra musculară şi să dai mai uşor kilogramele în plus.

Spanac.Acţionează asemenea unui motor pentru muşchi, aşa că nu degeaba era mâncarea favorită a lui Popeye! Această legumă bună la gust şi foarte sănătoasă conţine substanţe care cresc rezistenţa musculară.

Nuci. Sportul solicită inima. La finalul unui set de exerciţii, bătăile cardiace se înteţesc aşa de tare, de parcă inima ar sta să-ţi sară din piept. Tocmai de aceea o porţie de acizi esenţiali omega 3 trebuie să facă parte din meniul tău, mai ales în zilele când faci sport. Câteva nuci pe zi ajută cordul să se adapteze mai bine la efort.

Ouă. Un ou fiert tare consumat după efort ajută ţesuturile suprasolicitate să asimileze o cantitate optimă de proteine. Chiar dacă n-ai zice că e un aliment consistent, o să te ajute să te simţi sătulă mult timp. Poţi să-l consumi cu roşii sau cu alte legume.

Fructe de pădure. Coacăze, mure, zmeură, afine. Cu cât sunt mai colorate, cu atât de ajută mai mult să faci faţă efortului fără să suferi de inflamaţii musculare. Au calorii puţine, conţin multă apă şi sunt ideale în orice dietă.

Banană. O singură banană asigură o parte importantă din nevoia de potasiu şi magneziu a organismului, iar aceste minerale te feresc de crampele musculare. Ca muşchii să fie relaxaţi, când faci sport, mănâncă o banană cu o oră înainte de a începe exerciţiile!

Ovăz. Nu e bine să mergi la sală cu stomacul gol, dar nici să iei o masă copioasă n-ar fi indicat. Cea mai bună alegere este o gustare care să conţină proteine şi carbohidraţi buni, precum ovăzul. O să-ţi poţi duce la bun sfârşit programul de fitness sau plimbarea prelungită prin parc fără să te simţi epuizată. Iar pe lângă faptul că-ţi oferă energie, ovăzul are un conţinut glicemic scăzut şi contribuie la arderea grăsimilor.