5 picături din parfumul potrivit

Parfumul nu se alege din auzite sau după reclame. Și nici în grabă. De aceea, este nevoie de un întreg ritual de care trebuie să ții cont neapărat în alegerea miresmei care te va învălui zilnic.

Ca să găsești dintre toate parfumurile de pe raft pe cel potrivit, îți propunem un ritual de alegere în 5 pași. Într-o zi, ai chef să te învălui într-o aromă fructată, în alta ți se pare că moscul ți s-ar potrivi mai bine, iar apoi te gândești aproape instantaneu la floarea-pasiunii și trandafir. Poți să vezi ce parfum se potrivește cel mai bine pe pielea ta astfel:

1. Pleacă la testat de arome fără nici un parfum pe tine.
Astfel, din cauza amestecului de mirosuri, s-ar putea să nu obții o imagine clară despre ceea ce testezi.

2. Folosește benzi de testare, nu pielea proprie.
Cele mai relevante impresii le obții după testarea parfumului în locurile calde ale corpului (la încheietura mâinii, după ureche). Testând pe benzi de hârtie, aromele nu se amestecă și e de dorit să reții ce parfum ai folosit pe fiecare din ele, ca să poți reveni oricând la mostre și să-ți întărești convingerile.

3. Urmează instinctul propriu, nu pe al altora.
Parfumurile nu se cumpără prin recomandări. Cel mult, se testează. Pentru că un parfum miroase diferit pe pielea fiecărei persoane.

4. În unele parfumerii, îți vor fi oferite boabe de cafea prăjită pentru mirosit între două parfumuri. Acestea îți vor "curăța", adică vor neutraliza mirosurile pe care le-ai testat până în acel moment și te vor ajuta să-ți urmezi strict preferințele.

5. Abține-te să cumperi pe loc odată ce-ai ales. Ultimul test este să observi cum evoluează aromele de piele până seara. Dacă rămâi neclintită în decizia ta și după acest test, întoarce-te la magazin și cumpără-ți parfumul!