Cicatricile şi vergeturile, o problemă majoră pentru femei

Pielea are de suferit de pe urma ignoranţei noastre. Când nu mai arată cum ne dorim, vrem să o "reparăm", dar cu puţine şanse de reuşită. Din fericire, pentru noi, specialiştii au găsit o soluţie şi pentru cele mai îndărătnice probleme ale pielii.

După pierderea bruscă a multor kilograme sau după sarcină şi alăptare, trupul femeii se resimte şi arată asta prin semne apărute la suprafaţa pielii. În urma unor mici accidente, inevitabile într-o viaţă, ne mai pricopsim şi cu cicatrici inestetice, din păcate. Apoi, intervin complexele, jena, la expunerea acelor părţi ale trupului, încercările disperate de a le masca... Or, acum nu mai e cazul. Există metode prin care pot fi îndepărtate până şi cele mai rebele cicatrici şi vergeturi!

Cum apar

Cele mai stresante semne de pe piele sunt, în special pentru reprezentantele sexului frumos, vergeturile. De ce apar? În cele mai multe cazuri, de vină e lipsa de elasticitate a pielii. Uneori, pot apărea şi din cauza unor afecţiuni ale glandei tiroide sau a sindromului Cushing. În general, apar pe sâni, pe abdomen, coapse, fese şi în regiunea taliei, pe spate. Dar se pot zări şi pe umeri, pe braţe sau chiar la glezne. În faţa lor incipientă, vergeturile sunt roşiatice, subţiri, plate. Apoi, la maturitate, capătă o nuanţă albicioasă,sidefie şi au un aspect denivelat. Odată ajunse în acest stadiu, sunt mult mai greu de tratat. Nici cicatricile nu se lasă mai prejos. Fie că sunt cheloide, adică acelea care apar în urma unei vindecări forţate, ieşite în relief, fie hipertrofice sau atrofice, precum cele mai închise la culoare decât pielea, îngroşate, exact la nivelul zonei unde a fost rana, ori se prezintă ca nişte mici adâncituri, fie că sunt cauzate de acneea rebelă, toate tipurile de cicatrici sunt deranjante.