Depresia - Ca rezultat al stresului din viața noastră

Daca esti ca majoritatea oamenilor, vei fi ocupat cu munca, vei avea grija de copii tai, vei incerca sa faci fata cu cheltuielile si vei merge la cumparaturi, impreuna cu atat de multe responsabilitati. Viata noastra a devenit atat de ocupata, nu doar pentru supravietuire ci si pentru a ne face familia noastra fericita.

Fericirea in societatea noastra poate, uneori, fi legata de suma de bani de care dispunem, de tipul de casa pe care o detinem, de marca masini pe care o conducem, sau locul in care locuim. Cei mai multi dintre noi muncim din greu pentru a oferi o viata buna celor dragi, sacrificand multe lucruri din viata noastra, in timpul acestui drum. Deciziile pe care le facem ne pot conduce sa devenim frustrati si deprimati, cum ar fi alegand cat timp sa petrecem cu familia noastra, unde sa ii ducem pentru o vacanta sau sa le cumparam lucrurile de care au nevoie si de asemenea, le doresc.

Cu toate acestea, viata nu este intotdeauna frumoasa pentru noi. Avem de-a face cu boala, decesul, pierderea locului de munca, probleme cu banii, singuratate, separare, abuz si neglijare. In timp ce am crescut, ne-am format anumite idei despre cum va arata viata noastra, ce cariera vom avea, si unde vom trai. Aveam vise si aspiratii care erau nelimitate. Din pacate cei mai multi dintr noi nu au trait acel vis. Cu toate acestea, vom continua sa mergem inainte, indiferent de durerea prin care am trecut.

Deci, ce semne ar arata cineva care este deprimat? Cand depresia incepe sa iti afecteze viata, nu vei fi constient de ea. Cu toate acestea, ceea ce vei observa este ca:

- Vei incepe sa ai o motivatie mai mica de a face lucrurile pe care de obicei le indrageai, cum ar fi sportul, petrecerea timpului cu prietenii sau familia.
- Acest lucru te face sa te izolezi mai mult. Esti mai mult acasa si singur.
- Renuntand la relatiile exterioare, depresia va fi in crestere.

De asemenea, este important sa obtineti ajutor profesional. Nu permiteti preocuparilor sau problemelor voastre sa devina mai mari decat sunt deja. Exista oameni, care va pot ajuta.