Galerii Sau Șine - Care Este Cel Mai Bun Sistem De Prindere Pentru O Perdea

In momentul in care va decideti sa schimbati o perdea, mai mult ca sigur ca va veti orienta si catre un sistem de prindere care sa va avantajeze. Fie ca este vorba despre obtinerea unui anumit decor sau despre considerente financiare, toate aceste criterii sunt importante si necesita o comparatie intre mai multe produse pentru a putea utiliza intocmai solutia cea mai avantajoasa. In clipa de fata, daca aruncam o privire pe oferta comerciantilor de perdele si draperii, observam ca cele mai des intalnite sisteme de prindere raman galeriile si sinele.
Vom face o paralela intre cele doua solutii pentru a elucida un mister: oare exista cel mai bun sistem de prindere pentru o perdea?!



Sinele sunt solutiile mai practice

Practice si extrem de accesibile, astfel pot fi caracterizate sinele pentru prinderea perdelelor si draperiilor. La fel de bine putem spune ca o sina poate fi utilizata si ca sistem de prindere secundar, in prim plan putand fi montata o galerie care sa imprime un anumit stil incaperii.

Sinele sunt confectionate atat din material PVC cat si din aluminiu, ambele modele fiind la fel de practice insa mai putin inspirate daca doriti un design pretentios. Ce-i drept, alegerea unei sine este o varianta indicata mai ales in momentul in care decorul este unul minimalist, la fel si perdeaua. Daca va doriti o perdea de avergura, confectionata dintr-un material de cea mai buna calitate, sina nu va reusi absolut deloc sa o scoata in evidenta, astfel ca recomandarea noastra este sa evitati sinele in cadrul unor decoruri cu fast.

Daca tineti mortis ca sistemul de prindere pentru perdelele voastre sa fie pe baza de sine, nu ramane decat sa alegeti un model mai modern, sinele curbate sau de tip arcada incadrandu-se perfect in aceasta categorie. Indiferent de modelul sinei insa, perdeaua este piesa vedeta a decorului si nu ramane decat sa faceti cumva astfel incat sa iasa in evidenta.

Folositi galerii pentru ca decorul sa fie unul aparte

Fata de simplitatea unei sine, galeriile sunt cu totul si cu totul diferite, principala lor caracteristica fiind flexibilitatea. Regasite in numeroase forme si culori, galeriile pot completa perfect o perdea aleasa in conditiile unui anumit decor interior.

In magazinele de specialitate, exista modele de draperii confectionate din lemn sau metale, fierul forjat, aluminiul sau inoxul fiind cele mai populare. In vederea alegerii unei galerii de calitate, adaptate special unui anumit design interior, trebuie sa tineti cont de cateva criterii importante in egala masura: dimensiune, forma si culoare.

In functie de stilul pe care l-ati adoptat in cazul amenajarii voastre, aveti de ales dintre o draperie simpla, in concordanta cu perdeaua, sau o galerie ornata cu anumite elemente specifice. Va puteti inspira din stilul victorian, stilul rustic sau cel modern, in fiecare dintre aceste stiluri de design interior regasindu-se numeroase modele menite sa va ajute in obtinerea unor caracteristici aparte.

Concluzia noastra si a expertilor in amenajari interioare este ca sistemul de prindere ideal nu exista, exista doar o solutie optima pentru necesitatile fiecaruia. Fie ca este vorba despre o sina sau o galerie, faceti o alegere care sa se incadreze cat mai bine in decorul incaperii vizate.