Iata care sunt cele mai populare si gustoase 3 tipuri de mancare chinezeasca preparate in marile restaurante ale tarilor din intreaga lume:
1. Peking Duck – Acest preparat, care are la baza carnea de rata este cel mai delicios din China si este recunoscut in toata lumea pentru gustul sau desavarsit. Cu o aroma si un gust care te cuceresc de la prima inghititura, acest aliment a devenit nelipsit de pe masa oamenilor din inalta societate si este cunoscut ca fiind un aliment pentru rege. Peking Duck este, de fapt, carne de rata cu un gust dulce, servita in felii subtiri, acoperita cu un sos dulce-acrisor si prajita pana cand culoarea sa devine auriu-maronie. De regula, acest preparat se consuma cu un sos special, care este, de asemenea, foarte gustos.
Reteta Peking Duck este originara din Beijing si se poate consuma cu orez, clatite sau cu fasole rosie. Fiind o mancare foarte populara in China, cu siguranta, ar trebui sa o incerci si tu de fiecare data cand vizitezi acest taram.
2. Beggar's Chicken – Aceasta mancare are la baza o poveste destul de unica. Se spune ca un cersetor infometat a gasit un pui intr-o ferma. Apoi, el a decis sa gateasca puiul ambalandu-l in frunze de lotus si in lut, urmand sa-l prajeasca intr-o groapa de foc, astfel incat oamenii sa nu-si dea seama.
Beggar's Chicken (in traducere, Puiul Cersetorului) are un gust foarte delicios si o aroma cuceritoare. Frunzele de lotus care se incadreaza in carnea de pui si aroma sa proaspata ofera acestui fel de mancare un gust distinct si unic. De obicei, acest preparat este servit alaturi de o ceasca de ceai verde chinezesc.
3. Bingtanghulu – Acesta este, de fapt, numele unei bomboane traditionale chinezesti, foarte populare in randul tinerilor si, mai ales, printre copii. In afara de gustul sau dulce, Bingtanghulu cucereste si prin forma sa frumoasa si colorata.
Practic, acest desert este preparat din fructe uscate (de regula, mere si pere), care sunt inmuiate in zahar topit si se gaseste pe tarabele comerciantilor din China, in special, in sezonul de iarna.