Ce Tipuri De Perdele Există Și Cum Le Alegi?

Perdeaua este extrem de importanta intr-o incapere, deoarece poate sa schimbe in totalitate infatisarea acesteia si sa ii ofere eleganta, caldura si confort. O simpla perdea poate sa ofere acel sentiment de acasa, pe care si-l doreste toata lumea.

Daca jaluzelele dau un aspect formal, optarea pentru perdele si draperii dau aspectul de acasa, motiv pentru care foarte multi oameni apeleaza la cele mai interesante perdele pentru decorarea ferestrelor.


Ce trebuie sa faci atunci cand iti alegi o perdea?


La alegerea unei perdele, trebuie sa pozitionezi galeria in asa fel incat sa ii ofere posibilitatea sa se desfasoare cat mai bine. Aceasta trebuie sa fie pusa intre spatiul dintre rama ferestrei si tavan, la o distanta egala de cele doua. Chiar daca tavanul nu este chiar drept, este bine sa te orientezi dupa liniile tavanului si liniile ferestrei.

Nu uita sa masori atat galeria cat si perdeaua. Galeria trebuie sa fie mai lunga decat marginea ferestrei cu aproximativ 30 de centimetri, in timp ce perdeaua trebuie sa fie de 2.2 sau chiar 3.2 ori mai mare decat galeria.

In functie de camera pe care o decorezi, perdeaua poate sa fie de mai multe feluri:

  • Perdeaua cu un stil informal. Este o perdea care ofera seriozitate si are doar rolul de decorare a camerei. Se foloseste pentru birouri, pentru camere foarte mari si pentru camere care se doresc a fi foarte profesionale;
  • Perdeaua cu un stil relaxat. Exista perdele cu pliuri nu foarte dese, care sunt dedicate unor camere relaxate, cum ar fi dormitoarele. Nu se recomanda pentru ferestrele foarte mari, totusi;
  • Perdeaua clasica. Foarte multi oameni apeleaza inca la perdele clasice. Acele perdele albe pe care le stim inca din copilarie si care ofera eleganta si lumina in fiecare camera;
  • Perdeaua draperie. O alta categorie de perdele este cea care imbina utilitatea unei draperii cu estetica unei perdele. Practic, o astfel de perdea iti poate oferi racoare in zilele de vara, caldura in zilele de iarna si un aspect cu adevarat deosebit, care sa completeze cu succes orice camera.

Alegerea unei perdele este asadar, destul de dificila, insa daca aloci ceva timp pentru asta, poti sa faci cele mai bune alegeri.