Motive Pentru Care Trebuie Să Mănânci Mai Multe Portocale

Portocalele sunt niste fructe foarte iubite, iar motive sunt destule. Portocalele au toate avantajele posibile, se desfac usor, au un gust dulce-acrisor, dar mai ales, sunt foarte zemoase si sunt pe placul tuturor.

1. Sunt bune pentru inima. Intreaga activitate cardiaca are nevoie de potasiu, iar in portocale se gaseste cantitatea necesara.

2. Datorita fibrelor din portocala, sucul lor ajuta foarte mult in lupta impotriva colesterolului, deci daca aveti probleme, portocalele va pot fi un aliat de nadejde.

3. Portocalele ajuta digestia. Doar o singura potrocala pe zi va este suficienta pentru a avea un tranzit intestinal bun, pe langa, portocalele combat foarte bine constipatia si previne refluxul gastric.

4. Portocalele sunt bogate in vitamina C, functionand ca un adevarat accelerator al metabolismului. Este o prostie sa cumparati pastile care contin vitamina C atata timp cat ea se poate lua din fructe.

5. O singura portocala pe zi va poate ajuta in dieta. In portocale se gaseste pectina, o substanta care in mod natural suprimeaza apetitul, daca de-a lungul unei diete recurgi la mancarea de portocale vei avea toate sansele sa-ti indeplinesti obiectivul propus.

6. Portocalele tin tensiunea arteriala la nivelul normal, ajutand mai ales continutul de magneziu.

7. Fiind bogate in limonoids, portocalele pot preveni cancerul. Un studiu a dezaluit ca doar o singura portocala pe zi poate sa previna cancerul de san sau cancerul de stomac.

8. Au un beneficiu imens pentru piele. Datorita continutului de vitamina C, vitamina A si beta-caroten, portocalele sunt ideale si pot tine pielea sanatoasa, dar mai ales, reusesc sa intazie semnele de imbatranire. Pe langa, mai sunt bogate in antioxidanti, acestia protejand pielea.

9. Un fruct excelent pentru femeile insarcintate. Portocalele pot lupta cu lejeritate pentru prevenirea malfromatiilor congenitale. Totodata, datorita calciului si acidului folic pe care le gasim in portocale, acestea pot fi folosite ca si o alternativa pentru pilulele prenatale, doua portocale zilnic fiind suficiente.