Conspirație Tehnologică

Acum 3-4 ani v-ati luat un PC, la vremea aceea era cel mai bun, iar acum a ajuns mai rau ca o caruta, se blocheaza pana si cand intri pe un site sau cand vorbesti cu cineva pe mess. Vi se pare cunoscut acest lucru?

Daca acum cativa ani eram foarte mandru de calculatorul meu, acum am ajuns sa ma rog de el ca sa-mi deschida un site sau ca sa nu se blocheze browser-ul atunci cand caut ceva pe google.

Totusi, eu cred ca este o conspiratie, de ce?

Pai informaticienii inainteaza cu software-ul si acestia il fac cat mai greu accesibil, astfel ca pentru a rula un joc nou ai nevoie de 3 nuclee la procesor, minim si 4gb ram pe ddr3 sau o placa video de 1gb. Ca sa joci, acel joc, esti fortat sa ii faci cu mana vechiului PC, deoarece acesta sigur este pe ddr2 si sloturi vechi, precum cel de procesor care ruleaza doar cu unul sau 2 nuclee si ajungi in stadiul sa mai dai x milioane pe alt computer nou sau sa ai atata rabdare incat sa iti schimbi cate o componenta...

Va dati seama cate componente de PC se vand zilnic? Cati disperati sunt care isi upgradeaza PC-ul o data la 2-3 luni ca sa poata juca ce apare pe piata?

Bine, noi romanii suntem mai zgarciti, ca doar nu avem salarii de mii de dolari sau euro, dar in America sau in alta parte, oamenii arunca cu bani in stanga si dreapta si au super-calculatoare, ca doar daia isi permit programatorii sa scoata noi tehnologii in materie de jocuri si programe.

Dar un lucru il stiu sigur, calculatorul asta nu cred ca o sa il schimb, probabil o sa trec pe Linux, Ubuntu si asta e .