Cum să cumperi cea mai bună bicicletă pentru tine?

Daca ai intrat intr-un magazin de biciclete, ai un scop clar: vrei sa iti cumperi o bicicleta. Daca nu esti insa un pasionat inrait, iti va parea foarte greu sa alegi bicicleta cu adevarat potrivita pentru tine. Toate sunt aproape la fel si toate fac acelasi lucru, nu?

Din pacate, sau din fericire, nu. Bicicletele difera in functie de foarte multe criterii, de forma pana la greutate si de la modul in care sunt pozitionate piesele pana la materialele din care sunt construite. Din acest motiv, este bine sa te uiti cu cea mai mare atentie atunci cand achizitionezi o bicicleta si sa tii cont de mai multe criterii.

In primul rand, trebuie sa afli de ce vrei o bicicleta. Poti sa iti doresti o bicicleta pentru a te plimba prin parc, o data la cateva saptamani sau poti sa iti doresti o bicicleta pentru a merge in fiecare zi la munca si la scoala. Evident, in functie de aceste detalii, va trebui sa alegi o bicicleta mai buna sau mai putin buna. Daca nu vei folosi bicicleta de mai mult de cateva ori pe an, atunci poti opta pentru una de slaba calitate, pe care o poti achizitiona dintr-un hipermarket la doar cateva sute de lei.

Daca in schimb vrei o bicicleta pe care sa o folosesti in fiecare zi, ai nevoie de o bicicleta trainica. Gasesti extrem de multe biciclete pe placul tau, in orice magazin de biciclete - perfectbike.ro, fie ca este vorba de unul fizic sau de unul online.

Terenul pe care vei circula este extrem de important. Exista biciclete de asfalt, care au cauciucuri subtiri si ghidon lasat, fiind construite pentru viteza sau biciclete mountain bike, dedicate catararii pe munte. De asemenea, poti opta pentru biciclete cross, ideale pentru antrenament sau pentru biciclete de oras, care sunt foarte confortabile si iti ofera posibilitatea sa circuli cu eleganta prin oras.

Pana la urma, orice bicicleta este buna, in conditiile in care iti ofera extrem de multe avantaje, care mai de care mai interesante. Trebuie doar sa iti faci curaj sa cumperi una si sa descoperi sanatatea data de miscarea zilnica.