Jocurile online sunt educative

In ziua de azi se pune tot mai mult accentul asupra faptului ca jocurile de pe calculator fac mai mult rau decat ajuta copilul. Totusi eu cred ca acest lucru nu este adevarat, iar daca parintii stiu sa-i influenteze copilului alegerea, ducandu-l doar spre jocurile din care are si ce invata, acestea devin automat un lucru pozitiv. Mai jos sunt enumerate cateva dintre punctele forte ale jocurilor pe calculator.

In primul rand, copilul se relaxeaza in fata calculatorului. Se bucura de o experienta unica inca de mic, iar o limitare a timpului la calculator ar fi perfecta pentru a nu se ajunge in extrema cealalta. Apoi, jocurile pot fi si eduative. Sa luam spre exemplu acele jocuri cu cai in care personajul principal, fie el pisica, caine sau un exotic elefant, ajuta copilul sa invete literele alfabetului, sau sa invete cuvinte in limba engleza, un lucru excelent avand in vedere ca in aceste vremuri este necesara aceasta limba straina.

Tot cu ajutorul acestor jocuri cu animale copilul dumneavoastra poate invata cateva dintre cele mai intalnite operatii matematice, adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea, precum si celebra tabla a inmultirii. Cum ar fi ca micutului sa ii se spuna la scoala sa invete tabla inmultirii, iar parintele sa vina cu ideea de a face acest lucru intr-un mod cu totul si cu totul mai placut decat metoda clasica, aceea de a memora dintr-o carte? Cu siguranta copilul va invata mult mai usor tabla inmultirii, se va simti mult mai bine ca a reusit aceasta performanta.

In concluzie, jocurile online pot fi cu adevarat folositoare daca se gasesc cele necesare copilului. Dar sa o recunoastem, si noi, cei mari, mai deshidem cate un site cu jocuri flash pentru a ne relaxa dupa o zi de munca.