Jumatate de secol cu Michael Jordan

Duminica, 17 februarie, cel mai cunoscut baschetbalist din lume a implinit 50 de ani. Fostul jucator al celor de la Chicago Bulls a primit urari de viata lunga cu sanatate din intreaga lume. Site-ul oficial al NBA a dedicat chiar o pagina speciala lui Jordan, amintind de pasiunea sa deosebita de a juca baschet si recordurile stabilite in toti anii carierei.

Cine este Michael Jeffrey Jordan

In 1963 se nastea in Brooklyn cel ce avea sa devina cel mai bun baschetbalist din toate timpurile. Parintii sai Deloris si Jame, oameni muncitori, i-au cerut micului tanarului Michael in special doua lucruri: sa nu se lase tentat de viata de strada si sa fie foarte perseverent in tot ceea ce face. Programul acesta de viata il va preda si el la randul sau mai tarziu, caci baschetul a insemnat pentru multi evadarea dintr-o existenta periculoasa si evidentierea intr-un sport frumos, din care sa-si castige chiar existenta.

O viata dedicata sportului

In 1981, prin bursa castigata la Universitatea din Carolina de Nord, Michael Jordan isi incepea ascensiunea in baschet, un drum pe care l-a terminat de parcurs cand a ajuns in varful ierarhiei mondiale a baschetbalistilor. La trei ani de la inceputul din Carolina, in 1984, ajunge la Chicago Bulls si debuteaza in NBA.

Nu doar talentul este reteta succesului lui Jordan, ci si munca, perseverenta sa. Asa cum a invatat de la parintii sai. La inceputul carierei sale Jordan a avut mai multe situatii care l-ar fi putut descuraja, a fost accidentat si a lipsit in foarte multe meciuri. Nu a abandonat si au aparut satisfactiile, printre care cele mai importante sunt cele sase titluri de campion in NBA si doua medalii olimpice de aur.

Astazi Michael Jordan este un antreprenor de success, numai anul trecut incasand peste 80 de milioane de dolari din afacerile sale cu marci precum Nike sau Upper Deck.